Halkbroddar

Vid mitt och Håkans fiske vid Omberg förra helgen var det fortfarande mild höst. Nu sitter jag insnöad i Norrtälje och risken är uppenbar att klipporna här på roslagskusten framöver kommer att vara mer eller mindre nedisade. Dags, med andra ord, för broddar! Men vilka?

Rekommendationer?
 
Jag har mycket bra erfarenheter av dessa:
Man får hur bra grepp som helst på is och snö.
Alltså, som att man kan jogga nerför isig backe med 20kg på ryggen.
Går att ta av och på ståendes.
Enda nackdel är känslan av att hamna lite högre med sulan på hårda underlag som asfalt, men man vänjer sig vid det.
Jag har sett billigare kopior också men minns inte var.
 
Broddar i all ära, men på klipphällar kan vanliga stålbroddar riskera att slitas rätt snabbt. Ett alternativ kan vara att skaffa ett par dubbade kängor ex Icebugs eller liknande för just dessa hala dagar då hårdmetalldubbarna tål mer slitage.
 
Dom gamla Yngsjö broddarna håller länge ifh till priset för korta promenader till affär vid skottning osv
Finns/fanns vet ej en grov sandpappers brodd på gummi som man kunde köra bil med hade som tidningsbud på 80-T ,finns även lösa dubbar att sätta i gamla kängor samt broddar med ståldubbar som håller länge.
Jag har provat de ovan nämnda och bökiga att sätta på och gummit torkar ska du vara ute mkt på fiske tex köp enkla stegjärn med remmar de håller 10-tals år.
 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...