här skall det rökas!!
- Trådstartare -Patric-
- Start datum
BAX; sa:En jobbarkompis som umgås med lapparna brukar använda en tältkåta, typ Moskosel, när han ska till och röka sitt kött.
Häng in köttet, elda, på med enris...voila´. (Nja, så enkelt är det väl inte.)
/BAX
GustavOh; sa:Hmmm...
Jag har sett en ritning någon gång, men minns inte var (hjälpsamt vad?)
Den skulle iallafall fungera både för varm och kallrökning. Principen var två små "hus" i en sluttning. Längst ned en eldstad, sedan ett rör som leder röken till det andra huset där du monterar ställningar för maten.
Bygg in en termometer i "mathuset" så kan du bestämma hur du vill ha maten rökt.
BAX; sa:En jobbarkompis som umgås med lapparna brukar använda en tältkåta, typ Moskosel, när han ska till och röka sitt kött.
Häng in köttet, elda, på med enris...voila´. (Nja, så enkelt är det väl inte.)
/BAX
BAX; sa:PS. Klager, det andra huset är väl bara för att skydda elden och fånga upp röken?