Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
här skall det rökas!!
- Trådstartare -Patric-
- Start datum
Alf Anderssons bok "Så röker du kött och fisk" kanske kan vara något. Jag vet dock inte hur avancerade rökanläggningar det beskriver.
http://www.settern.se/Boksidor/sarokerd.htm
http://www.settern.se/Boksidor/sarokerd.htm
BAX; sa:En jobbarkompis som umgås med lapparna brukar använda en tältkåta, typ Moskosel, när han ska till och röka sitt kött.
Häng in köttet, elda, på med enris...voila´. (Nja, så enkelt är det väl inte.)
/BAX
Nu hade jag nog tänkt mig nått mer permanent än just en tältkåta hur trevligt detta än må vara..
Hmmm...
Jag har sett en ritning någon gång, men minns inte var (hjälpsamt vad?)
Den skulle iallafall fungera både för varm och kallrökning. Principen var två små "hus" i en sluttning. Längst ned en eldstad, sedan ett rör som leder röken till det andra huset där du monterar ställningar för maten.
Bygg in en termometer i "mathuset" så kan du bestämma hur du vill ha maten rökt.
Jag har sett en ritning någon gång, men minns inte var (hjälpsamt vad?)
Den skulle iallafall fungera både för varm och kallrökning. Principen var två små "hus" i en sluttning. Längst ned en eldstad, sedan ett rör som leder röken till det andra huset där du monterar ställningar för maten.
Bygg in en termometer i "mathuset" så kan du bestämma hur du vill ha maten rökt.
GustavOh; sa:Hmmm...
Jag har sett en ritning någon gång, men minns inte var (hjälpsamt vad?)
Den skulle iallafall fungera både för varm och kallrökning. Principen var två små "hus" i en sluttning. Längst ned en eldstad, sedan ett rör som leder röken till det andra huset där du monterar ställningar för maten.
Bygg in en termometer i "mathuset" så kan du bestämma hur du vill ha maten rökt.
Det vore väl enklare med 2 olika eldstäder och bara ett "hus"? För kallrökning så bör ju eldstaden vara en bit bort så att det i princip bara är röken som leds in, det tar ju också lång tid.
Tusan!
Kommer att tänka på rökt kalkonkött bara för den här diskussionen, nu blir jag ju hungrig..
Annars kan du ju göra som industrin...spruta på en massa kemikalier som gör så att köttet luktar och smakar rökt.
/BAX
PS. Klager, det andra huset är väl bara för att skydda elden och fånga upp röken?
Kommer att tänka på rökt kalkonkött bara för den här diskussionen, nu blir jag ju hungrig..
Annars kan du ju göra som industrin...spruta på en massa kemikalier som gör så att köttet luktar och smakar rökt.
/BAX
PS. Klager, det andra huset är väl bara för att skydda elden och fånga upp röken?
BAX; sa:En jobbarkompis som umgås med lapparna brukar använda en tältkåta, typ Moskosel, när han ska till och röka sitt kött.
Häng in köttet, elda, på med enris...voila´. (Nja, så enkelt är det väl inte.)
/BAX
När vi är inne på bra förslag så varför inte ett solarium...
Funkar ju för bevisligen för oss tvåfotingar så....
Re: Tusan!
Precis.
Ett hus med eldstad och ett med mat.
Avståndet och/eller röret skulle vara anpassat så att röken både kunde bli sval nog för kallrökning och varm nog för varmrökning, beroende på hur man eldade.
BAX; sa:PS. Klager, det andra huset är väl bara för att skydda elden och fånga upp röken?
Precis.
Ett hus med eldstad och ett med mat.
Avståndet och/eller röret skulle vara anpassat så att röken både kunde bli sval nog för kallrökning och varm nog för varmrökning, beroende på hur man eldade.
PÅ farmen byggde de en rök och bastu i ett, det kanske vore nåt *S*
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Vad skall jag tänka på då jag väljer ett nytt kök ? | Friluftsmat | 8 |
Liknande trådar
Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter
Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg