Frystorkat utan smakförstärkare

I fallet med glutamaten är det ju ett lyxproblem

Fast om man tänker leva en vecka eller längre på glutamat-mat är det ju inget lyxproblem längre :)
Ett par vandrarkompisar körde med snabbnudlar (enklaste skräpvarianten, säkerligen en hel del glutamat) till varje lunch under en veckovandring och hade halsbränna efter några dagar.

Då var man rätt glad över att äta riktig mat istället. Jag kör helst med hemmatorkat under längre turer och färsk mat under kortare, men efter den här tråden blir man ju lite sugen på att testa de bästa frystorkade...
 
Då var man rätt glad över att äta riktig mat istället. Jag kör helst med hemmatorkat under längre turer och färsk mat under kortare, men efter den här tråden blir man ju lite sugen på att testa de bästa frystorkade...

Själv har jag både blivit (mer) sugen på att testa hemmatorkat och nyfiken på ett par olika köpevarianter jag inte viste att de fanns...

/OJ
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Mat tips

http://www.getout.se/
Har mycket bra mat och där finns alla färdigsorter.
På denna sidan finns Real turmat : http://www.getout.se/sektion.asp?katid=456
Real är den maten som är bäst tycker jag, den kan va lite kryddstark, men den e så stor påsen
så den räcker till två om man kokar lite pasta eller ris till den.
På så vis så blir den oxo lite mildare i smaken.
Du häller i cirka 0.50 liter vatten i påsen o låter den stå i cirka 15 min.
Det står 0.40 men det det blir väldigt tjockt då, samma att det räcker med 10 min, nä ta lite längre o öppna påsen o rör om efter en 5-10 minuter.
Väldigt smidigt när du vill ha lite vikt o maten kokar i påsen så att säga.
En fjällvandring med torrmat e inte dumt om man har lite annat o dryga ut de med.
"Jack Link´s Beef Jerky" är gott o tugga på om du gillar torkat kött.
Torkad frukt som: bananer, äpplen mm. är väldigt gott. Gjorde alltid sånt förr.
Ta o lägg det på en plåt med aluminium folie under, skiva frukten o torka på 50 grader.
God tur
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips