Frystorkat utan smakförstärkare

I fallet med glutamaten är det ju ett lyxproblem

Fast om man tänker leva en vecka eller längre på glutamat-mat är det ju inget lyxproblem längre :)
Ett par vandrarkompisar körde med snabbnudlar (enklaste skräpvarianten, säkerligen en hel del glutamat) till varje lunch under en veckovandring och hade halsbränna efter några dagar.

Då var man rätt glad över att äta riktig mat istället. Jag kör helst med hemmatorkat under längre turer och färsk mat under kortare, men efter den här tråden blir man ju lite sugen på att testa de bästa frystorkade...
 
Då var man rätt glad över att äta riktig mat istället. Jag kör helst med hemmatorkat under längre turer och färsk mat under kortare, men efter den här tråden blir man ju lite sugen på att testa de bästa frystorkade...

Själv har jag både blivit (mer) sugen på att testa hemmatorkat och nyfiken på ett par olika köpevarianter jag inte viste att de fanns...

/OJ
 
Mat tips

http://www.getout.se/
Har mycket bra mat och där finns alla färdigsorter.
På denna sidan finns Real turmat : http://www.getout.se/sektion.asp?katid=456
Real är den maten som är bäst tycker jag, den kan va lite kryddstark, men den e så stor påsen
så den räcker till två om man kokar lite pasta eller ris till den.
På så vis så blir den oxo lite mildare i smaken.
Du häller i cirka 0.50 liter vatten i påsen o låter den stå i cirka 15 min.
Det står 0.40 men det det blir väldigt tjockt då, samma att det räcker med 10 min, nä ta lite längre o öppna påsen o rör om efter en 5-10 minuter.
Väldigt smidigt när du vill ha lite vikt o maten kokar i påsen så att säga.
En fjällvandring med torrmat e inte dumt om man har lite annat o dryga ut de med.
"Jack Link´s Beef Jerky" är gott o tugga på om du gillar torkat kött.
Torkad frukt som: bananer, äpplen mm. är väldigt gott. Gjorde alltid sånt förr.
Ta o lägg det på en plåt med aluminium folie under, skiva frukten o torka på 50 grader.
God tur
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips