frystorkat som är riktigt gott samt är riktigt billigt

Större delen av all C-vitamin (askorbinsyra) tillverkas idag i Kina, -och de har ju koll på livsmedelssäkerhet.
Det är ju löjligt med den där "mjölkskandalen". Hallå hur många barn dog egentligen? Visst är det trist för de drabbade men det är ju uppblåst något enormt. Jämför med hur många som dör i kina av helt andra orsaker i deras industri som förser oss med billiga kläder till exempelvis. En stor del av maten vi äter kommer förövrigt från just kina.
 
Jag har kört den varianten men detta var dubbelportioner och gott som fasen. Det jag gjorde var att jag började koka vattnet, körde i spaghettin, kort därefter carbonarapåsen och efter en minut eller två ett paket nudlar med smakförstärkaren. Sjukt gott blev det, och mycket dessutom. Utmärkt vintertid, och dessutom billigt.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Ja Kineserna borde åka till ICA Maxi på studiebesök. För här i Sverige är vi bäst i världen. På allt.
 
Den funkar helt klart. Smaken är helt okej, man blir hyfsat mätt på en påse och sett till priset utklassar den helt klart alla andra tillverkare av frystorkad friluftsmat. Jag brukar slänga ner några påsar i packningen inför varje vandring.
 
Blå band-magen?

Är det bara jag som blir rrrriktigt ruggig i magen av Blå Bands friluftsmat? Dvs. bubblig och lös.
Jag har börjat se ett mönster och till och med blivit kass i kistan av att äta Blå Band-soppor hemma i lägenheten!

Blå Band har blivit arméns nya leverantör efter Real Turmat. Stackars lumpare! Förutom längre tillagningstider smakar samtliga frukostar fruktansvärt illa. (Enligt denna gom)
 
är det någon som testat "spaghetteria" från knorr mer än jag som har bu eller bä att säga?
känns som tråden blossade iväg lite off topic

Minne som en guldfisk? Jag har sagt bu ett flertal gånger, du kan få några till, bu bu bu...

Om nu priset är en jätteviktig parameter så kan jag rekommendera ÖB's variant. 11 riksdaler och aningens aningens mer välsmakande och okej konsistens.
 

Cannonball

Gäst
är det någon som testat "spaghetteria" från knorr mer än jag som har bu eller bä att säga?
känns som tråden blossade iväg lite off topic

Knorr är helt kanon enligt mitt tycke! Både pris och smak!
 
Knorr är helt kanon enligt mitt tycke! Både pris och smak!

Jag tycker också Spaghetterian är OK. Inte mycket värre än all annan frystorkad mat jag käkat (Jag kan dock inte påstå att jag prövat allt.). För priset är den outstanding.
På mitt nästa äventyr ska jag dock försöka laga själv och kanske torka istället. Inget frystorkat har varit speciellt gott oavsett hur dyrt det har varit.
Jag har för ändamålet beställt denna bok:
http://www.amazon.co.uk/Freezer-Bag-Cooking-Trail-Simple/dp/1411660315/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1271016497&sr=8-1

Ett alternativ till helt egenlagat är att ha såser i pulverform och komplettera med couscous och t ex lufttorkade korvar. Hyfsat enkelt och klart godare än vanligt frystorkat.
 
Spagetteria var en positiv överaskning. Har provat Bolognese och Carbonara. Tar man med 20 g. riven parmesan också blir det ännu bättre. Klart värt att bära dessa 20 g.

/Roy
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips