Vilka sorters mat tänker du på? Ge gärna tips? :_)
Det mesta på min långa lista i
denna tråd kräver ingen tillagning.
Hummouspulver rörs ut i kallt vatten, men kan med fördel få svälla i 5-10 minuter. Samma med mjölk- och kokosmjölkpulver (som bas för sås eller "grytspad"). Annat som kan röras ut i kallt vatten eller ätas/tillsättas direkt är mandelmjöl, "pestokoncentrat" (se min länkade post för recept), tapenade (olivpasta, i detta fall torkad), torkad tomatpuré, kikärts- och sojamjöl, diverse nötpastor, jordnötssmör, tahina, etc. Färdigköpta torkade tomater, torkade grillade aubergineskivor, torkade morotsbitar, lök och purjolöksringar m fl torkade grönsaker kan ätas direkt, men blir godare av en stunds blötläggning. Samma med torkad färskost, som smulas ner i vatten/grytspad. Rostade kikärter är däremot godare om de inte ligger i för länge. Alla sorters frön och nötter är det bara att slänga i grytan eller äta direkt.
Om man låter något på listan stå för proteininslaget, så kan kolhydratdelen ordnas med t ex rostade havrekärnor (otroligt gott), kokt torkat matvete eller matkorn, stekta krutonger eller - enklast - smulat knäckebröd av någon sort man gillar.
Det mesta ovan, inkl. rostade kikärter och hummouspulver, går att köpa färdigt, om man inte vill fixa och dona själv.
PS du kan ävebn ha nytta av en del inlägg i
denna tråd.