Frystorkade räkor
- Trådstartare Picea
- Start datum
Utsidan reducerar upplösningen vid uppladdning, men i min telefon kan jag läsa att det är väldigt skiftande ursprung på de olika sorterna. De rökta Wannameiräkorna odlas i Ecuador. Sardinerna är viltfångade i "Eastern Central Atlantic", t o m med angivande av fiskeredskapen, och Gambia anges som producentland. De mindre räkorna kommer från Vietnam och är fångade i Stilla Havet med "surrounding nets and lift nets" (tafflig översättning? jag kan inget om fiske, på svenska står det "ringnotar och sänkhåvar"), i FAO-området 71.Är för lät upplösning för att jag ska kunna läsa på paketen. Är nåt av det där vildfångat? Vill inte regna på paraden, men ni vet hur skitig odling av fisk och skaldjur är i Aseian va? Men jag tyckte mig läsa Africa på en av påsarana.
Jamen det låter ju hyfsat. Är livädd för allt odlat vattenlevande från Asien.Utsidan reducerar upplösningen vid uppladdning, men i min telefon kan jag läsa att det är väldigt skiftande ursprung på de olika sorterna. De rökta Wannameiräkorna odlas i Ecuador. Sardinerna är viltfångade i "Eastern Central Atlantic", t o m med angivande av fiskeredskapen, och Gambia anges som producentland. De mindre räkorna kommer från Vietnam och är fångade i Stilla Havet med "surrounding nets and lift nets" (tafflig översättning? jag kan inget om fiske, på svenska står det "ringnotar och sänkhåvar"), i FAO-området 71.
Allt detta och lite till kan se om man scrollar med luppen på fotot här.
Lika utförlig info på många språk finns på alla dessa paket, vad det nu är garanti för något. Är det någon mer sort du är intresserad av så kan jag gå förbi affären och läsa på mer ordentligt. Har den på ett par hundra meters avstånd![]()
Stora Södergatan?Bump!
Nu har jag varit till Bangladesh-killarna för att proviantera inför nästa tripp, och passat på att identifiera märket på alla dessa torkade fisk- och skaldjurspåsarna jag brett ut mig om.
Detta är alltså vad man ska söka efter![]()
JaStora Södergatan?
Att den lever i föreorenat vatten betyde ju inte med absolut automatik att fisken själv tar upp stora mängder föroreningar, även om det kanske och till och med troligen är så.Jamen det låter ju hyfsat. Är livädd för allt odlat vattenlevande från Asien.
Ni vet den där fisken som säljs blockfryst här, Tilapia eller vad den heter. När den var ny här förkom att folk som var överkänsliga mot antibiotika reagerade på den. De fanns tidigare en fiskerisajt, den riktade sig alltså till fiskerinäringen. De listade alla olika fiskarter. Som tilapias främsta egenskap angavs att den kan leva och föröka sig i starkt förorenat vatten. Så bra då...
Det skamliga är väl att Östersjön är så pass förorenad som den tyvärr är...Det är en skam att östersjöfisk som strömming fortfarande får säljas. Både för mänskilig konsumtion och djurfoder. Är väl orsaken till att ekologiska ägg innehåller mer miljögifter en fulägg.
Att fisk som odlas/lever i kraftigt förorenat vatten inte skulle ta upp nåt oönskat, det är nog en pipdröm.