Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Köpte idag ett par Hanwag Grunten från danska cooloutdoor.dk för ca 1500 kr inkl frakt. Kostar 2499 på naturkompaniet. Vet att de egentligen är lite smala för min fot, men tack vare att det är helläder utan uppdragen gummikant runt så räknar jag med att själv kunna gå ut dom alt gå till skomakaren och göra det. Hoppas jag har rätt.
Jag är lite kluven vad gäller torr eller blöt om fötterna.
Har alltid kört med skalkänga och sockor som vandringsutstyr.
Fick anledning att utvärdera blöt-alternativet i somras.
I ett glapp mellan trasiga kängor och nya så använde jag amerikanska djungelkängor som skräpade i garderoben sedan en asienresa. De släpper vatten in och ut ohämmat.
Jag tyckte blöta fötter var lika ok regnkalla svenska sommardagar som det var i djungeln.
Inga skavsår. Plus för kängorna att de har ordentligt stödjande sula. Jag har hört folk klaga på de sladdriga skaften men där vinner de i packbarhet. Man kan i princip trycka ihop dem till sulans tjocklek om man inte bryr sig om det lite mosade utseendet som tårna antar. Vikten känns ok men har inte vägt dom.
Ville bara flagga för ett alternativ med ok kvalitet men lågt pris. Kostar ju inte ens tusenlappen att testa. Men välj bred storlek om du inte har möjlighet att prova före köp.
De finns i svart också så det blir mindre MÖP-igt.
Jag köpte mina lite billigare på ebay (sök på jungle boot bara).
Tydligen finns det en del variationer på uppbyggnaden av sula, osv. Jag tittade aldrig så noga på det för jag skulle bara använda dem på kortare turer på en semesterresa till Malaysia.
Jag blev ganska rejält sågad tidigare i tråden när jag föreslog en ökenkänga. Men här kommer du och föreslår en djungelkänga Väldigt intressant tycker jag! Undrar vad ökenkängamotståndarna tycker om djungelkängor Hoppas på svar från någon av dem!
De djungelkängor jag burit har haft en utrinningsventil nere vid sulan, när det var 38° i dyn gjorde det inte så mycket att det rann in, men kallt svenskt mossvatten skulle inte jag vilja ha in i kängorna. YMMV
Ja det är antagligen samma sort. Jag skulle inte rekommendera nån att använda dem i någon situation där man inte vill bli blöt om fötterna. Därav inledningen på mitt första inlägg som talade om att man blir just blöt liksom med vissa av de andra skor som varit på förslag här i tråden. Tydligt formulerat tyckte jag men YMMV.
Ser fram mot att du hittar en modell som uppfyller dina alla krav och som du blir helt nöjd med. Vi ser alla fram mot din redogörelse och vad det blev.
go tur
Jag har blivit rätt säker på att jag inte hittar något som uppfyller alla krav. Frågan är bara var man ska kompromissa för någonstans.
Just nu har jag tre alternativ som jag är sugen på att testa. Två vet jag var jag kan köpa, och det tredje letar jag fortfarande efter.
1. "Gympadojor". Antagligen någon trail-runningvariant
2. Lundhags minsta och lättaste känga. (Park har jag för mig det är.)
3. Känga/sko helt i läder. Eventuellt ett tunnt handskläderfoder för komfortens skull.
Lundhagskängan är egentligen på tok för dyr. Jag har inte råd med den. Å andra sidan lär den hålla resten av mitt liv...
Om den gör det sista beror väl på ditt bruk och din omvårdnad av den. Sen produktionen flyttades har det väl varit en del reklamationer och kängor som gått sönder. Uppenbart har du bytt fot. Kanske dax att spara till ett par Jörn nu?
go tur
Vi från Skåne Vandring Community har vandrat längs West Highland Way (WHW, även kallad) under vår årliga långresa. Den klassiska leden längs med de ...
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
5 kommentarer
Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ...
2 kommentarer
Kilimanjaro-dagboken, del 3
”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ...
1 kommentar
Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...
Andra delen av vandringen runt Skoarkki.
Vandringen fortsätter genom dalgångarna/bergspassen Skájdásjvágge och Basstavágge.
Tid: 27:e juni till ...
2 kommentarer
En dagsutflykt till den 1968 meter höga toppen av Vuojnestjåhkkå.
Därefter var tanken att jag skulle vandra runt Sarektjåhkkåmassivet och tillbaka ...
3 kommentarer