Aahh, fattar. Håller med om alltNej inte mer än bushy bladet. Jag menar än dom modellerna jag fotade. Kanske 100-120 mm. Själv skulle jag vilja ha 150-160 mm lågnt. Ja till fiske funkar formen bra.
Seved
~Paul~
Aahh, fattar. Håller med om alltNej inte mer än bushy bladet. Jag menar än dom modellerna jag fotade. Kanske 100-120 mm. Själv skulle jag vilja ha 150-160 mm lågnt. Ja till fiske funkar formen bra.
Seved
1. Ett mycket bra stål som idag är nästan standard för de bättre stålsorterna. Fint korn och jämn fördelning. Bra rosttröghet och ganska bra nötningstålighet. Något sämre slagseghet än de svenska stålen i rfr. Tillverkas i Japan av Takefu Specialty Steels. HRC 59-61.1. Det är med VG stålet har depaul nog koll på.
2. Men jag tror inte att fällkniven har patent på det. Det är nog japanerna som har. Mej veterligt så är det bara dom som säljer det.
Jojo, greendanger. Lite roligt är det där med rosa blommor... Bortsett från den LILLA detaljen att när man ska sätta första kniven i handen på små tjejer är de ofta i värsta princessåldern. Därav vår vurm för rosa blommor! (Vurmen startade f.ö. halvt på skämt i en annan tråd, just om tjej-optimerade knivar)
F.ö håller jag med om att 65 mm inte är den bästa längden för att skära limpa. Funkar dock hyggligt, när nu familjen är så sjåpig att de kräver rena matknivar!
Det är nog det enda köpebröd jag kan tänka mig. Allt annat bakar man själv"Lingon grova" är färdig skivad ;-)
1. Ett mycket bra stål som idag är nästan standard för de bättre stålsorterna. Fint korn och jämn fördelning. Bra rosttröghet och ganska bra nötningstålighet. Något sämre slagseghet än de svenska stålen i rfr. Tillverkas i Japan av Takefu Specialty Steels. HRC 59-61.
2. Fällkniven har sannnerligen inte patent på det. Japanerna brukade ha ensamrätt på det här stålet, dvs de ville inte släppa produktionen utanför sin landsgräns. Men..... De senaste IKEA-knivarna tillverkas i ett kinesiskt VG-10! Det är mig vetteligen första gången som jag hört att reglerna håller på att luckras upp.
~Paul~
Det är nog det enda köpebröd jag kan tänka mig. Allt annat bakar man själv.
~Paul~
Ja tänk nybakt tunnbrö och röktrådjurskött och sen en kall pilsner till det. Det är mumma det.
Seved
Fan Seved, du och jag måste träffas över en måltid för att diskutera knivar.
~Paul~
Haha, förstår dig. Var också tvungen att tänka på lite käkJa det vore kul. En helkväll med tunnbröd,rådjurskött,öl och knivsnack. Vilken helkväll.
Fn nu vart jag sugen. Jag får nog sparka igång vedspisen å sätta en deg.
Seved
Haha, förstår dig. Var också tvungen att tänka på lite käk.
~Paul~
Vi skall kanske inte sväva ut för mycket in i den kulinariska världen. Håller dock med dig. Det är kanongrejer du talar omJa jag fick ju hem älgkött häromdan. Det måste bli både älgbiff och älgkalops nån dag. Det är bara hjortkött som slår det.
Seved
Vi skall kanske inte sväva ut för mycket in i den kulinariska världen. Håller dock med dig. Det är kanongrejer du talar om.
~Paul~