Flytväst för paddling

Tips på bra flytvästar för paddling tas tacksamt emot! Den ska kunna användas till så många kanotaktiviteter som möjligt, allt ifrån myspys på lilla ån till havskajaking.
 
Well...
Kajak.nu har en mängd länkar till bland annat försäljare i kajakbranchen http://www.kajak.nu/?page_id=937 . De flesta av dessa försäljare har flytvästar som matchar din krav. :) Den enda man kan säga är att en kajakväst gärna sitter lite bättre än en seglarväst (även om jag har ett gäng kamrater med seglarväst som är nöjda ändå) - seglarvästarna är oftare lite längre så kapellet kan knuffa upp dem vid axlarna. Kan vara obekvämt.

Hur ren och enkel? hur finessrik? hur flexibel/justerbar? hur utskuren? hur mycket flytkraft? var flytkraften är placerad? osv osv... Det där är väldigt individuellt och rätt mycket beroende på vilken sorts paddling man inriktar sig mot.
 
Inte riktigt säker på vad jag vill ha eftersom jag inte brytt mig så mycket om bra kanotutrustning förut; har mest frilufsat på land... Men för att vara säker på att inte behöva köpa en ny och bättre om ett par år så vill jag satsa på stort från början - money is no object.
 
Om "stort" är bäst för dig är ju upp till dig att besluta... :) Enkel o ren är ju ett annat slagord som inte saknar nyttoaspekter - och som inte sällan också blir skönare för motion och billigare i pris.

Jag har en från http://www.astralbuoyancy.com/
Min andra (=den första) kommer från http://www.palm-equipment.co.uk/ (den modellen finns inte mer)
Många hittar sin favorit på http://www.kokatat.com/ eller på http://www.hiko.cz/

Jag tror att alla dessa märken finns på svenska marknaden. Defintivt finns de tre sista. Och det finns ju fler att titta på...
 
Någon som vet var man får tag på Kokatat-flytvästar i Sverige? Länkarna på deras hemsida tycks inte gå till någon nätbutik...
 
Hej,

jag vet inte om finska Sea Kayaking Finland också levererar till Sverige. De har åtminstone de billigaste Kokatat-priserna jag sett i Europa, så det kan ju löna sig att fråga dem: http://www.seakayakingfinland.com/contacts.html . Längst ner på http://www.seakayakingfinland.com/kokatat.html finns det en länk till deras Kokatat-prislista. Sea Kayaking Finland har inte Kokatat-prylar på lager, men kommer att skicka en beställning till USA i början av nästa vecka (på måndagen den 7.4 kan man åtminstone ännu beställa), så om du vet vad du vill ha, beställer direkt och de levererar till Sverige, får du antagligen din flytväst inom några veckor. Annars tar det säkert längre.

Mvh Linda
 
Vill tipsa om Kanuk 405 flytväst. Tänkt för dom som tränar å tävlar! Om jag måste ha flytväst på mig så blir det den :)

/Janne
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.