finns det trevliga sett att träna på.

hej!
jag undrar om det finns trevliga sett att träna på? själv så går jag mycket på myren runt där jag bor och går då med ryggsäck.
om man ha inte så bra kondis hur långt före en vandring ska man börjar träna?
 
Cykling

Cykling är mycket bra konditionsträning, trevligt också. Cyklar själv mellan 500 -1000 mil/år. Den konditionen jag fått från cyklingen har jag haft mycket glädje av på bland annat mina fjällturer.
Ju tidigare du börjar träna desto bättre!
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Om det handlar om att förträna inför en vandring bör man nog börja 3 månader innnan, beroende på startläge och mål, ska jag klara 1 eller 10 mil? Ofta handlar det även om teknik, att gå på ett ekonomiskt sätt. Tränas bäst i reel miljö, ska jag gå på asfalt tränar jag på asfalt, ska jag gå i terräng tränar jag i terräng. Snöskor vintertid är både trevligt och höjer träningsnivån. Stavar höjer arbetsfrekvens och ger bra skjut i träningen, viktigt här med bra teknik och rätt höjd på stavarna. Sätt upp delmål för passen. Kan vara att runda myren, vara ute 2 timmar, söka av terrängen tills man hittar en älglega, vad som helst som ger någon form av mål med just det passet. Varva styrka med uthållighet och teknik. Styrka kan vara backträning, gå uppför och bromsa nedför. Teknik kan vara skrovlig terräng eller slalom i skogen. Uthållighet är uppför uppför bortå bortåt... Tänk på att man svettas bort avsevärda mängder vätska samt salter. Ta med dryck och energigodis, nötter choklad och annat. En bit torkat tenkött är aldrig fel.

lycka till.

roland
 
Efter att ha börjat träna på gym i våras märkte jag stor skillnad på sommarens fjällvandring. Lägg in lite styrka också: Ben, rygg, mage
 
Att värma upp innan träning är viktigt. BRAK före gång, och tänk på att om syreupptagning och puls skall tränas då krävs det tempo. Efter träningsvarvet ännu ett BRAK varv och utsträckning av de muskler man tränat. Protesterar kroppen lyssna på den och anpassa träningen till vad du tycker är lagom.
(Nu vet jag att många kommer at säga att du kan mer än du tror, dina mamma är tidigast rädd om dig och innan du känner blodsmak skall du aldrig sluta. Men då tar man bort lusten ur träningen och gör den till ett arbete, och se bäst resultat får man med ett kul arbete. Träningen är en ständig tävlan i att bli lite bättre och lite gladre än förra gången.)
Sen efter träningen skall man vara snäll mot kroppen och vila samt äta vettigt. Bastuvila slår många flugor med en smäll. Förutom att det är trevligt.
Lupp med på turerna för att titta på naturens små under, inbjuder samtidigt till intervallträning.
Belastning kan vara viktband, vätskebälte, ryggsäck eller barn på ryggen.....
Sällskap kan göra träningen lustfylldare, olika träningsnivå, gå cirklar kring din träningspartner........ möjligheterna är oändliga. Du som har vinterföre med fruset vatten har ju goda skidåkningsmöjligheter.
Att spåra nytt spär vid sidan om 200 m är ett enkelt sätt att öka belastningen och efter några dagar har du ett spårområde brett nog för att skata.....stakningen ger dessutom armträning.
Tidtagning, distansloggning och registrering skapar motiv för att förbättra resultaten......målet är alltid att må väl och ha roligt under vägen.
När man skall börja, snarast, du har ju en fördel som redan börjat.....

Lycka till!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips