Extra platypusslang?

Var får man tag i det utan att det kostar skjortan?

(Om någon har ett bra tipps på hur man diskar ur en går det också bra då jag går bet på detta utan en massa specialutrustning.)
 
Jag har ingen platypus men en annan vattenpåse som jag diskar med en flaskborste. En toalettborste borde ju fungera minst lika bra (köp en ny dock ;)) om den går ner i öppningen.

Efter jag glömt att diska ur den och låtit den ligga ett tag fick den en omgång av bryggrens (typ nån klorbaserad produkt gjort för hembryggningsutrustning, 18:). Sköljde ut ordentligt och sen smakade det varken ruttet eller klor.
 
Jag har köpt ny slang hos en kille i stan som kallar sig Slangspecialisten han har en del, men finns i Lund. Biltillbehörsaffärer är ett tips, mäta kan du ju.
Don att göra rent inne i slangen har man en läsklina och en läskborste samt en lapphållare. Jag tog en bit gardinspiral, en M3 skruv rf, tvåkomponetlim så hade jag läsklinan. Små borstar och lapphållare köpte jag från T-land. Enkelt, billigt och bra klor samt diskmedel finns i livsmedelsbutiken, flaskborste är bra att ha. Torkmojen som ser ut som en ballongvisp från Globetrotter är riktigt bra i praktiken men gör det självnissarna gör det med cykelekrar....
//J
 
Vilket meck!

Flaskan i sig är inget problem, delvis då den är gansak lätt att komma in i men även för att den är billigt utbytbar (standardpetflaska passar ju på platypusslangen). Nej det är slangen som är guckig.

Min bästa chansning just nu är att se om jag kan få tag i försvarets läsklina och läskborste, annars tycker man ju att det borde finnas någon lite mer välsorterad friluftsbutik som har dylik slang på metervara. Men ja, biltillbehörsaffär är nog inte så dumt, får nosa där.

Persienspiral...jag kan inte se att mina persienner har några spiraler?!?
 
Vilket meck!

Persienspiral...jag kan inte se att mina persienner har några spiraler?!?

Det stod väl gardinspiral?

Jag vågar påstå att sådan finns i alla affärer som säljer gardintillbehör.
En gardinspiral är oftast en vit, hård men ändå lättböjlig "lina" som man kan använda när man vill sätta upp t.ex. draperier eller cafégardiner och inte har någon gardinstång. Man sätter små krokar i ändarna på spiralen som man sedan fäster i öglor som är fastskruvade i t.ex. väggen.
 
Att läsa och tolka

är sällan samma sak....
Men gardinspiral är tunnare än FMs läsklina. Bromsvire som är teflonöverdragen är en annan väg men där måste gängad stång lödas fast, överkurs för många. Vapensatser har oftast M4-5 och de borstarna och lapphållarna är i min erfarenhet för grova för vatenslangarna. Globetrotter har haft en vårdsats för drick med slang utrustningar, priset har varit löjligt högt.
Den enkla snabba metoden följer, tag en tunn Mig-svets tråd, böj den dubbel, dra lagom stor lapp med klorlösning genom slangen, upprepa vid behov, skölj och häng upp att torka. För mera hyfienisk lösning finns det rf mjuk tråd i järn och bosättningshandeln.
//J
 
Täljkunnig kan fixa en lagom plugg fylla slangen med klorinlösning i lämplig förtunning, upprepa vid behov och sedan skölja och torka, då slipper du nästan allt micklande. Jag gjorde så första gången och drev ut möglet som uppstått efter första bristande torkningen....det kom på två dagar. Petflaska har mindre vårdbehov!
//J
 
slang i båtaffären och städa med piprensare

Var får man tag i det utan att det kostar skjortan?

(Om någon har ett bra tipps på hur man diskar ur en går det också bra då jag går bet på detta utan en massa specialutrustning.)

Hej!
Slang skulle jag söka efter i båttilbehörsaffären - en del av deras slangar är ju avsedda just för att transportera runt driksvatten på båtar.

Jag städar min camelback-slang med piprensare som jag drar fram och tillbaka fäst i stark sytråd eller fiskelina - koatar inte så mcyket i hobbyaffären.

Viktigast är att inte få det så ingrott dvs hänga den på tork så luftigt som möjligt mellan användningarna och inte glömam bort den med vätska i och i varm omgivning - bättre att undvika problemet helt än att söka bästa lösningen...

/Patrik
 
Var får man tag i det utan att det kostar skjortan?

Jag ser att du bor i Stockholmsområdet. Själv har jag köpt slang till både Platypus och mycket annat hos Kuntzes - www.kuntze.se - numera i Västberga . Där kan du köpa slang på metervara ... även småbitar.
Silikonslang tycker jag fungerar bra. Håller sig mjuk och smidig även när det är riktigt kallt och går utmärkt att koka för att göra ren den.

/Lennart
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.