Kan någon berätta lite om eldspisen.
Funderar om man kan bocka till en gammal plåt från en ugn till en eldspis.
Någon som vet lite mer ?
Funderar om man kan bocka till en gammal plåt från en ugn till en eldspis.
Någon som vet lite mer ?
KLAGER; sa:Man behöver inte speciellt tjock plåt, se t ex modeller:
http://hem.spray.se/realout/frame1.html
http://zenstoves.net/Wood.htm
Kan kanske vara bra om det är mycket känslig mark, eller om man har ont om bränsle, men är det eldningsförbud så kan man nog inte använda dem ändå. [
Underbara svar. Men ingen har en låg låda som Eldspisen.
Jag tänkte ta en vanlig spisplåt och bocka upp ca 5 cm runt om. Några hål för luft och sedan kan jag dra ut plåten för att lägga i mer ved.]
nermander; sa:Tror inte en spisplåt är särskilt optimalt att bygga av (varför skulle den vara det?? bättre i såna fall med nån form av perforerad plåt väl?)
Vi har en "grillwok" som vi hittade nånstans, den är alltså tänkt för att grilla wokgrönsaker. Den är visserligen teflonbelagd men det bränner man nog bort rätt snart. Fast den är inte ihopfällbar iofs...
Jag använder ibland en utsågad bit av en ugnsplåt under eldspisen. Skulle nog fungera. Moskosels gamla eldspisar var bara en järnlåda utan botten som ställdes på ett galler, vilket man lade över stenar eller klabbar. Det nuvarande materialet är supertunn plåt, med en mängd hål i botten.2004-06-16; sa:Vad jag tänkte var att få till en enkel låda för att elda under en muurika och inte som kamin i tält.
Grejen skulle vara att det brinner bättre och effektivare. Ingent jag tänker släpa i en ryggsäck utan i bilen.
Vad tror du om plåten i en spisplåt ?