Efterrätter i vildmark

Pulverpannacotta med bärsås alternativt "fruktkompott". Lyxigt så det förslår! Kräver att man är på samma plats ett antal timmar, så det funkar bäst om man har vilodag, eller basläger.
 
Jag åt alldeles nyss hallonmousse i Tiveden. Alldeles utmärkt efterrätt. Hittade den bland pulverefterrätterna på ICA, fanns massor att välja mellan. Men jag skulle nog hellre göra nånting själv.
 
Flera efterrättsrecept här kräver ägg och då kommer min fråga: Ägg i varm ryggsäck på vandring? Låter inte som någon smart idé, eller har jag missförstått allt helt? =P
 
Om jag fattat saken rätt så är bäst-före lika med hållbarhet i rumstemp. Se länken där det står "Ägg ska kylförvaras efter köp och har då flera veckors längre hållbarhet än "bäst-före-datum".

http://www.kronagg.se/eggsite-se/produkter/default.asp?2

Flera efterrättsrecept här kräver ägg och då kommer min fråga: Ägg i varm ryggsäck på vandring? Låter inte som någon smart idé, eller har jag missförstått allt helt? =P
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Det lär ska gå att torka ägg. Möjligen finns också äggpulver att få tag i.

Kollar man innehållsförteckningen på våffelmix, består den av äggpulver, mjöl, mjölkpulver och bakpulver. Så hittar man bara äggpulver borde man kunna sno ihop nästan vad som helst. Äggulepulver för bea är nog svårare.
 
Pulver

Vad som helst som finns i pulverform är toppen. Inte så gott hemma, men i fält blir ju allt så mycket godare. Prova chokladpudding, fromager, krämer och sånt. Sylt som extra kan man göra av någon söt soppa som man blandar med mindre vatten än receptet säger, t.ex. Varma koppens blåbär och hallon.
 
Vad som helst som finns i pulverform är toppen. Inte så gott hemma, men i fält blir ju allt så mycket godare. Prova chokladpudding, fromager, krämer och sånt. Sylt som extra kan man göra av någon söt soppa som man blandar med mindre vatten än receptet säger, t.ex. Varma koppens blåbär och hallon.

Kollar man innehållsförteckningen på fromagemix och liknande, så smakar det inte alls lika gott sedan. Det är något avtändande med alla konsistensgivare och stabiliseringsmedel och grejer. Sedan finns det annat, som nämnda våffelmix till exempel, som innehåller helt vanliga torkade ingredienser.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips