Danskt baktaleri.....

Kanske, kanske inte rätt forum för nedanstående fråga.....men har hittat ett bakrecept på ett danskt rågbröd (tänk va gott ha med sig ut på skridskoturen, paddlingen, hajken...mm) ....men två komponenter i receptet räcker inte min knappa skoldanska till för att begripa vad som menas. Men här på Utsidan finns ju omtalad bred kunskap inom de flesta områden så jag testar!

Skårne rugkernor?

hørfrø?


Mvh
Jonas
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Linfrö är ju lättare att hitta även om det på bilden nästan såg ut som om det var skalade kärnor.

Det ska säkert vara vanliga hela linfrö till brödet i alla fall.
 
Hørfrø är linfrön, Saltåkvarn har full krossad råg och krossade linfrön kan du hitta på hälsohyllan gula plastpåsar, där finns f ö andra intressanta frön som quinoa mf l, ekologiskt godis mm. Saknas de i din butik, fotdemonsterara till en butik som för.
//JJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips