Danskt baktaleri.....

Kanske, kanske inte rätt forum för nedanstående fråga.....men har hittat ett bakrecept på ett danskt rågbröd (tänk va gott ha med sig ut på skridskoturen, paddlingen, hajken...mm) ....men två komponenter i receptet räcker inte min knappa skoldanska till för att begripa vad som menas. Men här på Utsidan finns ju omtalad bred kunskap inom de flesta områden så jag testar!

Skårne rugkernor?

hørfrø?


Mvh
Jonas
 
Linfrö är ju lättare att hitta även om det på bilden nästan såg ut som om det var skalade kärnor.

Det ska säkert vara vanliga hela linfrö till brödet i alla fall.
 
Hørfrø är linfrön, Saltåkvarn har full krossad råg och krossade linfrön kan du hitta på hälsohyllan gula plastpåsar, där finns f ö andra intressanta frön som quinoa mf l, ekologiskt godis mm. Saknas de i din butik, fotdemonsterara till en butik som för.
//JJ
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips