Danskt baktaleri.....

Kanske, kanske inte rätt forum för nedanstående fråga.....men har hittat ett bakrecept på ett danskt rågbröd (tänk va gott ha med sig ut på skridskoturen, paddlingen, hajken...mm) ....men två komponenter i receptet räcker inte min knappa skoldanska till för att begripa vad som menas. Men här på Utsidan finns ju omtalad bred kunskap inom de flesta områden så jag testar!

Skårne rugkernor?

hørfrø?


Mvh
Jonas
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Linfrö är ju lättare att hitta även om det på bilden nästan såg ut som om det var skalade kärnor.

Det ska säkert vara vanliga hela linfrö till brödet i alla fall.
 
Hørfrø är linfrön, Saltåkvarn har full krossad råg och krossade linfrön kan du hitta på hälsohyllan gula plastpåsar, där finns f ö andra intressanta frön som quinoa mf l, ekologiskt godis mm. Saknas de i din butik, fotdemonsterara till en butik som för.
//JJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips