Danskt baktaleri.....

Kanske, kanske inte rätt forum för nedanstående fråga.....men har hittat ett bakrecept på ett danskt rågbröd (tänk va gott ha med sig ut på skridskoturen, paddlingen, hajken...mm) ....men två komponenter i receptet räcker inte min knappa skoldanska till för att begripa vad som menas. Men här på Utsidan finns ju omtalad bred kunskap inom de flesta områden så jag testar!

Skårne rugkernor?

hørfrø?


Mvh
Jonas
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Linfrö är ju lättare att hitta även om det på bilden nästan såg ut som om det var skalade kärnor.

Det ska säkert vara vanliga hela linfrö till brödet i alla fall.
 
Hørfrø är linfrön, Saltåkvarn har full krossad råg och krossade linfrön kan du hitta på hälsohyllan gula plastpåsar, där finns f ö andra intressanta frön som quinoa mf l, ekologiskt godis mm. Saknas de i din butik, fotdemonsterara till en butik som för.
//JJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips