Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Har du den senaste numret av Utemagasinet? Nr 5, 2002 Där var ett gott recept med couscous samt några till. Jag tänker använda receptet med couscous inför fjällturen.
Linser
Lök
Vitlök
Champinjoner
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
Tomatpuré
Chili(alt. curry el. annan gókrydda)
Vid tillagningen lät jag linstjosan ligga i varmvatten ca 10-15 min sen i med mer vatten och kokade upp, i med couscousen och låt svälla och svalna under lock.
...du normalt har till pasta eller ris passar utmärkt till cous cous.
En extremt enkel men helt okej snabblunch med cous cous är
1 portion cous cous
1 burk makrillfilé i tomatsås
Det tar lika lång tid att tillaga som det tar att koka upp vattnet och vänta i 4-5 minuter. Inte en smaksensation men en tillräckligt god och hygglig bukfylla.
Testade receptet på italiensk cous cous i senaste numret av Utemagasinet. Det var verkligen en smaksensation! Jag tror att det är tomaterna som gör det. Hade med mig Rivosto (riven ost i pulverform) som jag kryddade cous cousen med. Det här är mat som man kan äta veckor i sträck utan att tröttna. Glöm inte att ta med lite olivolja, fettet förhöjer smaken tusenfalt.
Skulle vara mycket intresserad att ta del av receptet. Har dock ej tidningen. Om du tycker det är fräckt att citera det här i forumet kanske du kunde skicka det på e-mail till mig. Har först nyligen fått upp ögonen för hur gott och bränslesnålt cous-cous är
\C
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
2 kommentarer
Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ...
2 kommentarer
Kilimanjaro-dagboken, del 3
”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ...
1 kommentar
Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...
Andra delen av vandringen runt Skoarkki.
Vandringen fortsätter genom dalgångarna/bergspassen Skájdásjvágge och Basstavágge.
Tid: 27:e juni till ...
2 kommentarer
En dagsutflykt till den 1968 meter höga toppen av Vuojnestjåhkkå.
Därefter var tanken att jag skulle vandra runt Sarektjåhkkåmassivet och tillbaka ...
3 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ...