Vet att det är sent  och långt inlägg...
Som andra redan har nämt så är frysskåpet/boxen bra ställe för exprimentera med frystorkning - dom flesta vet vad som händer med matvaror som inte är plastade ordentligt med frysbränna som resultat - vilket inte är något annat än just frystorkning just där.
Att köra med vakum är inte realistiskt för dom flesta - och här behövs det ordentlig vakum till under 1 mBar absolutryck om man skall frysttorka vid - 5 - 10 minusgrader, och det klarar nästan inte ens Julavakumpumpen i verkligheten även om den skall klara 10 Pa enligt pappret - i verkligheten kanske runt 100 Pa (1 mBar absolutryck)...
Kylskåpskompressor som vakumpump  är bara att glömma, Danfoss TL2 som jag har går med till max 85 mBar absoluttryck = 8500 Pa vilket inte ens får vatten att koka vid kroppstemperatur - än mindre sumblimera vid minus 10 grader och kallare. Dessutom suger den bara 0.1 l/s
Att bygga vakumkammare är också knepigt och riskfyllt och kan säker dra ett par fönster om en 50-liters  behållare imploderar inomhus. - skall man ändå prova så bör behållaren tätas (med atmosfärstryck luft)  och sedan sänkas med tyngd  40 meter ned i havet (för 4 bar/cm^2) - vilket den båtburne hobbyisten   faktiskt kan göra  och när den  dras upp igen skall den vara helt oskadad i formen och förståss fortfarande tom - då har man tryckprovat behållaren med tillräcklig säkerhetsmarginal...
Att vattenfylla och sedan suga (så att det inte imploderar så hårt med stor volym om den vill implodera)  ger falsk resultat då tryckskillnaden mot luften är lägre i botten på behållaren pga. vattnets tyngd  än  i toppen av behållaren och testet visar inte förhållandet när den vakumsugs helt  tom -  1 meter vatten  är 0.1 bar tryckskillnad!
Bara som att illustrera hur viktigt det är med riktiga tester på rätt sätt  så imploderar inte en tom  biltema 17-602 gasburk förrän vid ~ 1-5 mBar absolutryck efter ganska lång sugning med Julapumpen, den smäller ihop varje gång inom ett par minut på hittils på 3 testade burkar, men _inte_ om den är fylld nästan full med olja då tyngden på olja räcker för att avlasta väggarna med några gram per cm^2 och tillräckligt mycket mot vakumet  så att burken håller oavsett hur länge man pumpar... fel utförd test kan ge falsk säkerhet...  
0.5 liter sprayburk/campingasbehållare  som imploderar smäller ganska bra trots att det kröker och skrynklar mycket plåt under implosionen - och det går fort som sjuttsingen - man ser inte omvandlingen mellan hel och färdigihopskrynklad burk - omvandlingen mellan hel och skrynklad burk går så fort som om man bytte burk mellan två bildrutor i en videofilm...  vill inte tänka på vad som händer om 50 liter och mer imploderar...  
mao. var riktigt  försiktig om ni pyssla med stora behållare som vakumsugs...
---
Skall man frystorka själv så  får man nyttja  temperaturskillnaden på luften i olika delar av frysskåpet/boxen.
Lägger man det som skall torkas (hyffsat finfördelat i tunt lager  - kom ihåg hur äppelbitarna ser ut på Ekström fruktsoppa, större än så får det inte vara typ) på någon hemgjord  elektrisk  värmefilt (tunn motståndstråd/kantaltråd insydd mellan två tjocka tygbitar/filt - ganska tätt för jämn värme)  som värmer lagret ca 5  grader över omgivningen i frysboxen - vi prata om bara några få Watt extravärme i frysskåpet och kanske måste regleras med en spänningsställbar nätadapter.
Några grader varmare luft precis över  de något uppvärma matvarorna är torrare och suger fukt ur de frysta varorna - varmare luft stiger också och drar med sig fukten (vattenånga är faktiskt lättare än luft - och det skall vi vara glada för...) och har man frysboxen i läge infrysning så brukar den kallaste punkten vara i överkanten på frysskåpet - och där samlar sig isen då den något varmare och därmed fuktigare luften kyls ned (helst) ganska många grader kallare än fryskåpets innehåll  (därav infrysningsläge)  - den kallare och nu  torra luften ramlar ned till det man vill torka igen och så går torkcirkeln runt - även vid industriell vakumtorkning så måste man tillföra värme till matvarorna under torkningen om det skall torka på rimlig tid - ångbildningsvärmen är lika oavsett om det dunstar från is eller vatten. 
Den här typen av torkning i frysskåp  kommer att ta ett tag - kanske i veckor.
---
Skulle man torka med  vakum så handlar det om trycknivåer på mellan 0.1 - 1 mBar absolutryck (0.1 - 1 gram vatten per m^3)  och kräver pumpar med mycket stor deplacement i kanske över 10 - 50 liter i sekunden vid denna höga  vakum och måste vara igång i flera dygn i sträck även för ganska små mängder torkande vara. Vid full vakum så får man också problem med värmningen av det som skall torkas - där gör cirkulerande luften ala frysbox en del nytta genom att tillföra värme till det som skall torkas (om det inte införs extravärme på annat sätt där) - i full vakum utan närvarande luft så blir varorna  kallare tills isens ångtryck kommer i balans med omgivande vakums tryck (vattnets partialtryck vid rådande temperatur) och slutar att gasa - och är det tillräckligt kallt så torkar inte isen ens i rymdvakum...