Bröd på vintertur?

Till skillnad från en vanlig limpa ska det mycket till för att rallarhalvor i råg ska frysa så de känns hårda, djupfrysta. Riktigt kallt så tinar de snabbt och tillräckligt i sovsäcken på morgonen medan övriga frukostbestyr riggas. Värre med smöret, som mer får skalas i tunna skikt och läggas snarare än bres på brödet.

Raskesven
 
Lingongrova

Är vårt standardbröd, färdigskivat och grovt, man får dock vara lite försiktig med det om detvär kallare än -20 får det blir snabbt smulor av det, i värsta fall får man köra ner smulorna i morgongröten.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Jag fick flera påsar med grovt finskt bröd för en månad sedan som jag lagt ute i snön på balkongen. Där har det varit runt -20 den senaste månaden och jag har ätit brödet direkt utan att tina det på något sätt och det har smakat bra. Jag testade en gång att tina en bit i mikron men jag tyckte den blev alldeles för mjuk och menlös så jag har fortsatt att äta direkt ur "frysen". Det är ett mörkt, runt bröd som skurits i två halvor.
 
asså hallå, bröd känns ju liksom.. jäkligt 1900-tal, bah!

Flapjacks f.t.w

Flapjack per 100g
# Energy 1749kJ / 417kcal
# Protein 6.4g
# Carbohydrate 52.0g
# Fat 20.2g
# Cirka 10-12kr/100g

Äts direkt ur förpackningen fortfarande liggande i sovsäcken.
 
Brød på langtur = Bannock for meg. Du blander bare oppskriften ferdig med tørrmelk og oppbevarer det i plastposer i passe porsjoner. Det er faktisk deilig å lage nystekte bannoc på et vanlig triangia kjøkken. Du får fire passe store i stekepanna, to går til frokost og to tar du og smører ferdig til lunsj/topptur.

På kortere turer (en-ukes) baker kona noen fantastisk gode grove trekantformede "rundstykker" som jeg bruker å tørke litt før tur. Lar dem bare ligge åpent på benken et godt døgn, da er de passe harde uten å være knastørre. En gang satt jeg på denne posen med brød (den lå under meg i pulken) og det gikk helt greit. Ikke bare smuler resten av turen.
 
...müsli...

Hej!
Jag kom just att tänka på en grej, och kan inte riktigt komma ihåg hur det har funkat för mig under mina vinterturer (totalt ~20 nätter)..
Men brukar man kunna ta med bröd? Vad ska det vara för bröd för att man inte ska behöva tina det?
Är det helt enkelt knäckebröd som gäller? Eller har ni några tips?

Jag har just bakat Havrekex, och täntke testa hur goda dom är en turmorgon, så tänkte simulera det genom att ta upp det ur frysen, får se hur det går..

Jag kör som rubriken, blandar i varm vätska istället för kall. Ger samma näring som bröd men utan meck.

...skulle jag köra bröd så vore malaxlimpuu mitt val. Brukar finnas i större ICA/Coop-butiker, åtminstone här i sth.

...pålägg fet korv eller ost...eller sovsäcksljummen kalles ;)...

//J
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips