”Bara vara vid en brasa” en gång i månaden

Hej

Inspirerad av ”En natt ute i månaden” startar jag ”Bara vara vid en brasa” en gång i månaden. Lite på dotterns begäran (https://www.utsidan.se/forum/threads/en-natt-ute-i-manaden.90456/post-858794) men kanske mest för egen räkning. Det är nog många här som ofta sitter vid en brasa, jag tillhör tyvärr inte en av dem. Ofta när jag är ute så vandrar eller strosar jag runt, tar inte långa pauser. Därför har brasan blivit något som funnits när det tältats i skogen, vilket sker allt för sällan. Eller så har brasan ett specifikt syfte; laga mat. Att sitta vid en brasa, sitta och titta, tänka och lyssna, lukta och känna - det vill jag göra oftare! Årets mål får därför bli detta, att stilla sitta och bara vara...
6F171E26-1986-4CEF-AFE8-C3992A674DC8.jpeg

Januari månads brasa fick bli i ”hemmaskogen”. Lätt vind och -7grader. Lite sol skymtade mellan träden. Någon vinterfågel visslade en bit bort. Lukten av brasa finns fortfarande kvar i kläderna nu när jag skriver. Känns helt klart lite mjukare, lugnare i kropp och sinne...
 
Vi får hoppas att det inte blir eldningsförbud i sommar då. Men jag antar att de månaderna är överhoppningsbara.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Att känna press att dokumentera underlättar inte direkt att slappna av. För många är det nog av fotande som förstör nuet som det är.
 
Att känna press att dokumentera underlättar inte direkt att slappna av. För många är det nog av fotande som förstör nuet som det är.
Det är ju frivilligt! Vi är alla olika. Jag är lite lat av mig och orkar ibland inte lyfta baken från TV-soffan, men om jag får lite press att göra det så slappnar jag av desto mer när jag väl är ute. Foto är en hobby för mig. Jag är verkligen inte en sån som lägger ut alla bilder jag tar. De i en natt ute i månaden-tråden är nog de enda som har läckt ut i cyberspace från min kamera det här året.
 
Att känna press att dokumentera underlättar inte direkt att slappna av. För många är det nog av fotande som förstör nuet som det är.

Ser det inte som en press att dokumentera. Det är ju bilder att drömma tillbaka till... Sitter man ute i en timme och tar tre bilder...det är inte många sekunder som ”förstörs”. Vill man inte så är det ju bara att låta bli. Eller skippa det hela helt och hitta på något annat som gör att just du slappnar av. Själv ser jag inte fotografering som ett måste utan som en kul hobby, som att fiska eller gå på tur. Både skulle kunna vara en prestation, en pressor men jag dristar mig till att säga att många fiskare och de som går på tur nog snarast känner att de slappnar av...

Vi är alla olika. Det viktigaste är väl att man hitta sitt sätt att slappna av och hämta ny energi.
 
Jag har eldat i år men har inte bilder på datorn. Men apropå att fota brasor så har jag hur många såna här bilder som helst..Har säkert flera nästan lika dana från den senaste turen :)
 

Bilagor

  • 20151115_165652.jpg
    20151115_165652.jpg
    299.6 KB · Visningar: 244
Jag fotar också men väljer när det är läge och att ta fram kameran tar för mig inte bara några sekunder utan det blir en process. Fast självklart (?) gör man som det känns bäst för en själv vilket bör vara syftet med aktiviteteten.
 
Ett bra tipps om man vill laga lite god mat när man sitter vid brasan är att köpa sig en gjutjärnspanna med ihåligt skaft på Loppis och hugga till en gren som skaft.

Kolbulle med fläsk och lingon är bara en av höjdarna som lämpar sig att spisa om man vill ha lite omväxling till grillkorven. :)



1111.jpg
1111.jpg
 
  • Gilla
Reactions: tmb

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips