Bästa yllestrumpan för stadsturer o dyl?

Du är väl medveten om att strumpor går utmärkt att tvätta med andra kläder i lägre temperaturer?
Körde under några år den mesta tvätten i 30 eller 40 grader för att spara på både kläder och miljö (och fläckar blir man ju av med numera vid låg temp). Ull håller sig ju fräshare än bomull dessutom men när det gäller svamp och annat som sätter sig i strumpor /underkläder så är det 60 grader som gäller.
Har inte haft några fotsvampsproblem sedan jag började köra alla strumpor i 60 grader. Därav att jag ogärna vill ha strumpor som inte pallar mer än 40 grader. (woolpower fixar ju 60 grader men dom gör sig designmässigt sämre i stan än smartwool)
 
Japp, kör alltid strumpor i 60 grader (så att inte fotsvampen ska trivas).
Det funkar både med smartwool och de flesta andra.
Jag har inte märkt av någon krympning e dyl (har smartwoolstrumpor som är allt från 1 till 7 år gamla så de har tvättats en hel del).
Sen kan jag ju inte jämföra t ex noppighet mot om de hade tvättats i 40 grader, men jag tycker inte de blir särskillt noppiga.

/Oscar

T a c k !
 
Har nu testat mohair strumporna. De känns väldigt tåliga etc men när det kommer till hur sköna de är att ha på sig ligger dom långt efter woolpower på min fötter.
 
Hej!
Söker en bra yllestrumpa med hög yllehalt, över 60%(ankelhöjd, INTE knähöjd) för mina stadsvandringar. Mina skor är vanliga dresskor, inte hikingskor eller andra spec skor. Måste vara ylle. Ev märke? Vet någon var man köper dessa? (ännu bättre, till bra pris?) De måste dessutom vara tillräckligt snygga för att passa i finrum.
Mvh och tack tack
ebh@telia.com

Om vi börjar med längden så en gentleman bär aldrig synliga ankelsockar. Över vaden är minimum. Dessutom blir det mera ombonat och bekvämare.
Ull/syntetstumpor i smartwool ger alla fördelen av torr hud och värmande ull. Den som inte botaniserar själv utan förvisar sig till andras råd missar själva upplevelsen.
Jag har hittat ett bra märke med vicunjaull och nylon, spandex. Inte gratis men sköna. Tål att tvättas i 40 i maskin och vränger man dem före tvätt blir det mycket rena.
Varma och sköna.
//J
 
Jag vill nog slå ett slag för www.ullmax.se och deras merino-sockar. Både jag och frugan kör med dessa och jag tycker de är väldigt sköna.
Köpte nyligen ett par "casual" trekking skor från Garmont (gore-tex xcr membran och vibram sula), och det är som dag och natt att ha vanliga bomullstrumpor i dessa jämfört med ullstrumporna. Även om fötterna blir väldigt varma känns de aldrig fuktiga. Jag kommer nog börja köra dessa ull-sockar i alla mina skor (där de får plats).
 
Har nu testat mohair strumporna. De känns väldigt tåliga etc men när det kommer till hur sköna de är att ha på sig ligger dom långt efter woolpower på min fötter.

Skall även tillägga att dom blir aldeles "knastriga" när man tvättat dem i 60 grader. Har haft samma fenomen med andra ullstrumpor som jag tidiagre kört i 60, däremot blir inte min woolpowerstrumpor alls på detta sätt utan de är mjuka och fina. Någon som vet vad som gäller för Smartwool?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.