Bästa yllestrumpan för stadsturer o dyl?

Hej!
Söker en bra yllestrumpa med hög yllehalt, över 60%(ankelhöjd, INTE knähöjd) för mina stadsvandringar. Mina skor är vanliga dresskor, inte hikingskor eller andra spec skor. Måste vara ylle. Ev märke? Vet någon var man köper dessa? (ännu bättre, till bra pris?) De måste dessutom vara tillräckligt snygga för att passa i finrum.
Mvh och tack tack
ebh@telia.com
 
Smartwool

Smartwool liner är en strumpa med 57% ull och 43% syntet. De är mycket bekväma kan användas till lite av varje. Jag har haft mina både på fjället, vid träning och i vardagen. Finns i helsvart och vitt (sticker inte ut). De torde finnas i frilufts butiker, välsorterade sportbutiker eller på nätet.
 
Smartwool

Köp smartwool, de är klart bäst. Funkar klockrent till allt, bättre blir det inte. Prova Hiker eller Light Hiker, så blir du garanterat nöjd.
 
Ullfrotte sport

Kolla in Ullfrotte sport, påminner en hel del om ett par vanliga strumpor men mycket skönare. Har själv använt dom både till kängor och till vanliga gympadojor.
 
Smartwool liner är en strumpa med 57% ull och 43% syntet.
Ingen som testat deras City Slicker?
69% Ull, 29% Nylon, 2% Spandex"
Och såklart "- alltid 100 % ull mot foten"
http://www.addnature.com/product.asp?dept_id=0&pf_id=SWCITYSLICKER

Ullfrottés noppar ju men har låg sunkfaktor och hög isolering för den måttliga ullhalten. Plus för helsvart. Bra förstärkning att fiska upp ur påsen ute på stan; däremot av med dem per omgående innan man ramlar in i salongen.

Dessa båda är ok för priset, men inget särskilt att orda om; hamnade i klädinsamlingskassen. Medisocken har visserligen frottestickad sula och sköna resår men lägre ullhalt än den slätstickade.
http://www.engelsons.se/jakt-fritid...parent01=226&parent02=309&parent03=&sida_nr=2
http://www.engelsons.se/jakt-fritid...parent01=226&parent02=309&parent03=&sida_nr=1

Min nästa strumporder blir från http://www.smess.com/strumpor.html
90% mohair, tvätt 60 C.

Här finns också några stadsmässiga alternativ med hög ullhalt. Inte provat dessa heller, men ska bli. Deras tjocka 100% ullfrotté ska nog kunna va en präktig tälttoffel. http://www.ullboden.se/
 
Jag precis köpt deras Cityslicker, kan återkomma med recension.
Hoppas för övrigt att någon testat att tvätta dem i 60 så att jag vet om man törs göra så. Det känns lite drygt att köra två maskiner med sina strumpor, en för bomull och en för ull....
 
Jag precis köpt deras Cityslicker, kan återkomma med recension.
Hoppas för övrigt att någon testat att tvätta dem i 60 så att jag vet om man törs göra så. Det känns lite drygt att köra två maskiner med sina strumpor, en för bomull och en för ull....

Du är väl medveten om att strumpor går utmärkt att tvätta med andra kläder i lägre temperaturer?
 
Hej!
Är det någon som testat att köra sina smartwool i 60 grader? Funkar det?

Japp, kör alltid strumpor i 60 grader (så att inte fotsvampen ska trivas).
Det funkar både med smartwool och de flesta andra.
Jag har inte märkt av någon krympning e dyl (har smartwoolstrumpor som är allt från 1 till 7 år gamla så de har tvättats en hel del).
Sen kan jag ju inte jämföra t ex noppighet mot om de hade tvättats i 40 grader, men jag tycker inte de blir särskillt noppiga.

/Oscar
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.