Bästa köket för vandring?

Hej!
Jag ska vandra kungsleden i sommar.
Jag ska gå från Abisko Turiststation till Nikkaluokta. Vad för kök ska man ha? Billigt och lätt helst. Sprit eller gas? Tack!
 
Jag skulle utan tvekan ta gas i alla lägen så länge det gäller vår/sommar/höst vandringar.
Mindre kladd helt enkelt och lättare att reglera effekt på.
 
Kök

Hej!
Jag ska vandra kungsleden i sommar.
Jag ska gå från Abisko Turiststation till Nikkaluokta. Vad för kök ska man ha? Billigt och lätt helst. Sprit eller gas? Tack!

Jag har vandrat i snart 50 år och provat många olika lösningar men de sista 15 åren har det varit uteslutande Trangia 27 med gasbrännare. Är bara ute vår sommar och höst. Ägnar mig åt ganska avancerad matlagning med nämda utrustning. Ser att det produceras mängder med flerbränslekök. Dom kommer nog till sin rätt vinterhalvåret då gasen inte är lika effektiv
 
Håller med om Trangia 27-serien med gasbrännare. Dock blir det inte tokbilligt med brännaren som väl kostar en 400 kr till om jag kommer ihåg rätt. Kolla XXL.se som har friluftsdrive just nu.
 
Ytterligare en röst på Trangia med gas, går faktiskt även att "laga" mat med pga möjligheten att funjustera värmen. Ex T27-3 för 1-2 personer eller T25-3 alt. T25-4 för 3 personer. Köp till gasbrännaren för ca 300kr. XXL säljer just nu T27-3 för 299kr och GB-74 gasbrännare för 309kr.

En 230g gastub räcker för oss 2p i ca 3,5-4 dygn, beräknat på 3 mål mat om dagen som kräver viss koktid och vatten till kaffe/te. Gastuber av den typen finns även att köpa på STF Kebnekaise, Sälka, Alesjaure under din vandring.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Tack så mycket för alla bra svar och dessutom snabba! :)
Då får det bli ett gaskök!
Tusen tack!!! :=)
 
Jag har valt att köpa ett Trangia 27 med gas inför denna säsong. Jag tror att det är en mycket bra kompromiss där man får gasens smidighet samtidigt som man får ett kök litet nog för enbart vattenkok och samtidigt stort nog för "riktig" matlagning för 1-2 personer.

Jag har även ett Eta Express och det är mycket bra för vattenkok och till viss enklare matlagning men skall man i huvudsak inte äta frystorkat så bör man välja något annat.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips