bästa friluftsmaten

Snabblunch som bara behöver ljummet vatten från tex termos.

1. Pulvermos ihopblandat med varma koppen

2. Müssli med blåbärssoppa

Till kvällen blir det minst en 3 rätters....

Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
När jag vill ha middag (varm mat) är det Real som gäller! Men annars gärna Wasa Sport med jordnötssmör :) å gärna några Dalblads Swebars oxå! Helst banana-chocolate.... jättegott!

/Janne
 
När jag vill ha middag (varm mat) är det Real som gäller! Men annars gärna Wasa Sport med jordnötssmör :) å gärna några Dalblads Swebars oxå! Helst banana-chocolate.... jättegott!

REAL är ju goda, men det är så förbaskat dåligt kaloriinnehåll. Jag känner mig inte mätt efter en REAL om jag vandrat en hel dag.
 
Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.

Det går ju att köpa torkad frukt och nötter och blanda i havregrynen också! :) Rågflingor är bra också. I Müsli är det väl cornflakes iblandat?
 
Salt och socker

är betydligt billigare än andra råvaror i påsmat. Läs på innehållsförteckningen och förskräcks.
Muslie och Cornflakes ofta kring ca 10% socker...Påssoppor kring 7% salt....
Gör själv blandningarna hemma, torka i ugn eller torkapparat, billigare och bättre och har du gjort rätt dessutom godare, måhända även nyttigare. Mammas recept är oftast bäst...
Ryssgröt med 10 sorter i är bra morgonstart om den fått dra över natten. Rejält lock och ingen flimsig aluminumform krävs för att hålla smågnagarna ute.
//J
 
Snabblunch som bara behöver ljummet vatten från tex termos.

1. Pulvermos ihopblandat med varma koppen

2. Müssli med blåbärssoppa

Till kvällen blir det minst en 3 rätters....

Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.

Blir koktiden densamma med musli som med vanliga havregryn?
Det borde ju rimligtvis vara betydligt godare.
 
är betydligt billigare än andra råvaror i påsmat. Läs på innehållsförteckningen och förskräcks.
Muslie och Cornflakes ofta kring ca 10% socker...Påssoppor kring 7% salt....
Gör själv blandningarna hemma, torka i ugn eller torkapparat, billigare och bättre och har du gjort rätt dessutom godare, måhända även nyttigare. Mammas recept är oftast bäst...
Ryssgröt med 10 sorter i är bra morgonstart om den fått dra över natten. Rejält lock och ingen flimsig aluminumform krävs för att hålla smågnagarna ute.
//J

Vad är ryssgröt?
 
varma koppen som sås och pasta

Har inte orkat läsa hela tråden, men läste tipset om cous-cous och varma koppen. Ett annat, som jag föredrar, är att använda varma koppen som sås. Man kokar pasta (om jag gör en dagstur alltid färsk pasta, den är godare och mer snabbkokt). Sen slår man av nästan allt vatten och rör ner en påse varma koppen, eller flera påsar om man är flera som ska äta. Konsistensen ska då bli lite tjockare än soppvarianten. Man ska med andra ord ha mindre än 2 dl vatten kvar i grytan per påse, 1-1,5 dl kanske.. Sen kan man röra ner vad man vill. En mumsig variant är färsk tortellini med sås av italiensk tomat- och basilikasoppa från Knorr. Sen blandar man i salami i skivor.
 
Har inte orkat läsa hela tråden, men läste tipset om cous-cous och varma koppen. Ett annat, som jag föredrar, är att använda varma koppen som sås. Man kokar pasta (om jag gör en dagstur alltid färsk pasta, den är godare och mer snabbkokt). Sen slår man av nästan allt vatten och rör ner en påse varma koppen, eller flera påsar om man är flera som ska äta. Konsistensen ska då bli lite tjockare än soppvarianten. Man ska med andra ord ha mindre än 2 dl vatten kvar i grytan per påse, 1-1,5 dl kanske.. Sen kan man röra ner vad man vill. En mumsig variant är färsk tortellini med sås av italiensk tomat- och basilikasoppa från Knorr. Sen blandar man i salami i skivor.

Den där sista varianten är nog god men det andra är skabbigt imo.

Synd att det inte finns snabbtortellini.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips