bästa friluftsmaten

Snabblunch som bara behöver ljummet vatten från tex termos.

1. Pulvermos ihopblandat med varma koppen

2. Müssli med blåbärssoppa

Till kvällen blir det minst en 3 rätters....

Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.
 
När jag vill ha middag (varm mat) är det Real som gäller! Men annars gärna Wasa Sport med jordnötssmör :) å gärna några Dalblads Swebars oxå! Helst banana-chocolate.... jättegott!

/Janne
 
När jag vill ha middag (varm mat) är det Real som gäller! Men annars gärna Wasa Sport med jordnötssmör :) å gärna några Dalblads Swebars oxå! Helst banana-chocolate.... jättegott!

REAL är ju goda, men det är så förbaskat dåligt kaloriinnehåll. Jag känner mig inte mätt efter en REAL om jag vandrat en hel dag.
 
Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.

Det går ju att köpa torkad frukt och nötter och blanda i havregrynen också! :) Rågflingor är bra också. I Müsli är det väl cornflakes iblandat?
 
Salt och socker

är betydligt billigare än andra råvaror i påsmat. Läs på innehållsförteckningen och förskräcks.
Muslie och Cornflakes ofta kring ca 10% socker...Påssoppor kring 7% salt....
Gör själv blandningarna hemma, torka i ugn eller torkapparat, billigare och bättre och har du gjort rätt dessutom godare, måhända även nyttigare. Mammas recept är oftast bäst...
Ryssgröt med 10 sorter i är bra morgonstart om den fått dra över natten. Rejält lock och ingen flimsig aluminumform krävs för att hålla smågnagarna ute.
//J
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Snabblunch som bara behöver ljummet vatten från tex termos.

1. Pulvermos ihopblandat med varma koppen

2. Müssli med blåbärssoppa

Till kvällen blir det minst en 3 rätters....

Håller föresten helt på att gå över från havregryn till müssli, gröten blir liksom godare med lite fruktbitar och russin.

Blir koktiden densamma med musli som med vanliga havregryn?
Det borde ju rimligtvis vara betydligt godare.
 
är betydligt billigare än andra råvaror i påsmat. Läs på innehållsförteckningen och förskräcks.
Muslie och Cornflakes ofta kring ca 10% socker...Påssoppor kring 7% salt....
Gör själv blandningarna hemma, torka i ugn eller torkapparat, billigare och bättre och har du gjort rätt dessutom godare, måhända även nyttigare. Mammas recept är oftast bäst...
Ryssgröt med 10 sorter i är bra morgonstart om den fått dra över natten. Rejält lock och ingen flimsig aluminumform krävs för att hålla smågnagarna ute.
//J

Vad är ryssgröt?
 
varma koppen som sås och pasta

Har inte orkat läsa hela tråden, men läste tipset om cous-cous och varma koppen. Ett annat, som jag föredrar, är att använda varma koppen som sås. Man kokar pasta (om jag gör en dagstur alltid färsk pasta, den är godare och mer snabbkokt). Sen slår man av nästan allt vatten och rör ner en påse varma koppen, eller flera påsar om man är flera som ska äta. Konsistensen ska då bli lite tjockare än soppvarianten. Man ska med andra ord ha mindre än 2 dl vatten kvar i grytan per påse, 1-1,5 dl kanske.. Sen kan man röra ner vad man vill. En mumsig variant är färsk tortellini med sås av italiensk tomat- och basilikasoppa från Knorr. Sen blandar man i salami i skivor.
 
Har inte orkat läsa hela tråden, men läste tipset om cous-cous och varma koppen. Ett annat, som jag föredrar, är att använda varma koppen som sås. Man kokar pasta (om jag gör en dagstur alltid färsk pasta, den är godare och mer snabbkokt). Sen slår man av nästan allt vatten och rör ner en påse varma koppen, eller flera påsar om man är flera som ska äta. Konsistensen ska då bli lite tjockare än soppvarianten. Man ska med andra ord ha mindre än 2 dl vatten kvar i grytan per påse, 1-1,5 dl kanske.. Sen kan man röra ner vad man vill. En mumsig variant är färsk tortellini med sås av italiensk tomat- och basilikasoppa från Knorr. Sen blandar man i salami i skivor.

Den där sista varianten är nog god men det andra är skabbigt imo.

Synd att det inte finns snabbtortellini.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips