Ätbar svamp?

Hittade denna svamp idag och som svampälskare jag är, så hoppas jag kunna äta den. Vad jag har kunnat läsa mig fram till att det kan vara en skålröksvamp? Tacksam om någon vet säkert😊
 

Bilagor

  • IMG_0717.jpg
    IMG_0717.jpg
    94.1 KB · Visningar: 826
  • IMG_0718.jpg
    IMG_0718.jpg
    32.4 KB · Visningar: 730
Fråga i facebookgruppen Svamp-klapp så får du svar av kunniga personer... på Utsidan hänger väl mest utrustningsnördar ;D
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Tur att min sambo är svampnörd då med i den gruppen.
All röksvamp går att äta om:
# Helt vit
# inte släppt sporer
# helt vit i genomskärning.

titta lukta smaka gäller även här.
tänk på att så gott som all svamp ska tillagas och i minst 20 minuter innan det ska ätas, ja det gäller även champinjoner.

Just denna är maskäten men är fullt ätbar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips