Ätbar svamp?

Hittade denna svamp idag och som svampälskare jag är, så hoppas jag kunna äta den. Vad jag har kunnat läsa mig fram till att det kan vara en skålröksvamp? Tacksam om någon vet säkert😊
 

Bilagor

  • IMG_0717.jpg
    IMG_0717.jpg
    94.1 KB · Visningar: 813
  • IMG_0718.jpg
    IMG_0718.jpg
    32.4 KB · Visningar: 719
Fråga i facebookgruppen Svamp-klapp så får du svar av kunniga personer... på Utsidan hänger väl mest utrustningsnördar ;D
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

Månadens fråga: Vandring i Sarek – varifrån utgår du helst?

Har du vandrat i Sveriges största högfjällsområde? Då vill vi veta: vilken plats tycker du är bäst att utgå från?
Tur att min sambo är svampnörd då med i den gruppen.
All röksvamp går att äta om:
# Helt vit
# inte släppt sporer
# helt vit i genomskärning.

titta lukta smaka gäller även här.
tänk på att så gott som all svamp ska tillagas och i minst 20 minuter innan det ska ätas, ja det gäller även champinjoner.

Just denna är maskäten men är fullt ätbar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips