Vindskydd toppmonterat kök

Har länge klurat på att få till ett vettigt vindskydd till toppmonterat kök...råkade springa på lite hålplåt i aluminium o de blev ju klockrent 👌👌😊


Blev även ett vindskydd till mitt spritkök.
 

Bilagor

  • DSC_3048.jpg
    DSC_3048.jpg
    67.4 KB · Visningar: 2,490
Ser riktigt fint ut
Har du några fler bilder på det toppmonterade, hur du fäst vindskyddet?
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Tycker mig se en "arm" sticka ut lite genom vindskyddet, om så är, så hänger det lite på brännarens armar helt enkelt!
 
Jupp...den hänger på armarna...
Sen att den klarar av alla storlekar av kastruller e ju 👍👍
 

Bilagor

  • DSC_3049.jpg
    DSC_3049.jpg
    48.4 KB · Visningar: 2,162
Mad hjälp av alutejp kan få än mer vindskydd..

Typ som den andra....har tejpa på båda sidor av vindyddet för att inte skräp ska fastna i springorna..
 
För mycket luft in överallt gör att det inte fungerar som vindskydd men väl vinddämpare.
Studerar du verkliga vindskydd har de hål i botten och längst upp bottenhålen brukar bara vara i en sektor.

Jag har experimenterat med vindskydd modell vik, ventilationsrör, folie och kex samt kakburkar. Bäst visade sig Siggs och Trangias vara säkert inte utan orsak.

Luftströmning är en lära i sig inom den tekniska akademin.

go tur

Ps jag rekommenderar pröva med att täta en del med chrometejp, av högtemparurtålighet.
 
Var försiktig med värmekoncentrationen. Toppmonterade kök har aldrig heltäckande vindskydd pga värmestrålningen ned mot gastuben kan göra att den exploderar.
 
För mycket luft in överallt gör att det inte fungerar som vindskydd men väl vinddämpare.
Studerar du verkliga vindskydd har de hål i botten och längst upp bottenhålen brukar bara vara i en sektor.

Jag har experimenterat med vindskydd modell vik, ventilationsrör, folie och kex samt kakburkar. Bäst visade sig Siggs och Trangias vara säkert inte utan orsak.

Luftströmning är en lära i sig inom den tekniska akademin.

go tur

Ps jag rekommenderar pröva med att täta en del med chrometejp, av högtemparurtålighet.


Har provat vindskydd av olika sorter till både gaskök o spritkök.

Ang gaskök så får de inte va för tät mellan kastrull o vindskydd för då blir gasbrännaren för varm o man förstör tärningar...

Ju längre ner vindskyddet går desto längre ner på brännaren blir de varmt.. Mkt luft underifrån kyler o tillräckligt me genomsläpp uppe men ändå håller kvar en del värme ...
Ett vinskydd ska ju inte va helt tät utan bara lugna ner lågan att den värmer kastrullen o inte fladdrar utanför av vinden..



Med "spritbännarren" måste de va mkt mer genomsläpp uppe men underifrån kan de va lite mer vindskyddat men ändå såpass mkt att den ger nog me syre till spritbännarren..
Blir de för tätt upptill då blir de för varmt innanför bränslet förångas fortare eller att de blir för lite syre så spritbännarren slocknar..

Har testa med samma spritmängd otaliga modeller av vindskydd o de kan skilja så mkt som 10 min i brintid med 25
ml bränsle.. Har haft brintid från 8min till ca19min med olika vinskydd..

Just nu me denna modell av vindskydd så brinner spritbännarren i ca 10-12min med 25ml bränsle beroende på väder..

Allt handlar o genomströmning,syre o hur varmt de blir innanför vindskyddet..
 
Har gjort ett eget vindskydd av en gammal färgburk som jag knackade ut för att den skulle passa över gastuben. Har inte hårdtestat det än, bara kokt lite kaffe och tortellini på det. Tror ni det är risk för överhettning av brännaren eller är det ok? Är själv lite fundersam på hur högt man ska låta vindskyddet vara, vill ju inte att det ska vara så lågt att all värme blåser bort.

Ps. Jag ser att inte alla ventilationshål syns, det finns en inre cirkel med hål under brännaren.
 

Bilagor

  • 20170711_202709_HDR.jpg
    20170711_202709_HDR.jpg
    43 KB · Visningar: 1,862
  • 20170711_202818_HDR.jpg
    20170711_202818_HDR.jpg
    35.8 KB · Visningar: 1,895
  • 20170711_202921_HDR.jpg
    20170711_202921_HDR.jpg
    36.5 KB · Visningar: 1,872

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips