Ätbar svamp?

Hittade denna svamp idag och som svampälskare jag är, så hoppas jag kunna äta den. Vad jag har kunnat läsa mig fram till att det kan vara en skålröksvamp? Tacksam om någon vet säkert😊
 

Bilagor

  • IMG_0717.jpg
    IMG_0717.jpg
    94.1 KB · Visningar: 815
  • IMG_0718.jpg
    IMG_0718.jpg
    32.4 KB · Visningar: 721
Fråga i facebookgruppen Svamp-klapp så får du svar av kunniga personer... på Utsidan hänger väl mest utrustningsnördar ;D
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Tur att min sambo är svampnörd då med i den gruppen.
All röksvamp går att äta om:
# Helt vit
# inte släppt sporer
# helt vit i genomskärning.

titta lukta smaka gäller även här.
tänk på att så gott som all svamp ska tillagas och i minst 20 minuter innan det ska ätas, ja det gäller även champinjoner.

Just denna är maskäten men är fullt ätbar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips