Recept > Stekta nektariner

Stekta nektariner

Av: Mi

Så enkelt men så gott.

Nektariner som steks över öppen eld (går lika bra på sprit/gaskök) är en perfekt avrundning på en friluftsmiddag.

Vill man lyxa till det så tar man med sig en vaniljkesella att servera till och lite rostade hackade pistagenötter att strö över.

Typ

Efterrätt

Portioner/mängd

1

Ingredienser

2 nektariner per person eller mer om man är hungrig.

Smör till stekningen

ev. Vanilj Kesella och hackade pistagenötter till serveringen.

Gör så här

Dela och kärna ur nektarinerna.
Skär dem i mindre bitar (jag föredrar tunnare klyftor för att det ser snyggt ut )

smält lite smör i pannan / muurikkan och lägg i nektarinerna.
Låt dem ligga där och götta till sig några minuter tills de blivit lite mjuka.

Ta av dem från värmen och servera direkt.


Lyxvarianten: Servera med Vanilj kesella och rostade pistagenötter

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar