Stekta nektariner

Av: Mi

Så enkelt men så gott.

Nektariner som steks över öppen eld (går lika bra på sprit/gaskök) är en perfekt avrundning på en friluftsmiddag.

Vill man lyxa till det så tar man med sig en vaniljkesella att servera till och lite rostade hackade pistagenötter att strö över.

Typ:

Efterrätt

Portioner/mängd:

1

Ingredienser:

2 nektariner per person eller mer om man är hungrig.

Smör till stekningen

ev. Vanilj Kesella och hackade pistagenötter till serveringen.

Gör så här:

Dela och kärna ur nektarinerna.
Skär dem i mindre bitar (jag föredrar tunnare klyftor för att det ser snyggt ut )

smält lite smör i pannan / muurikkan och lägg i nektarinerna.
Låt dem ligga där och götta till sig några minuter tills de blivit lite mjuka.

Ta av dem från värmen och servera direkt.


Lyxvarianten: Servera med Vanilj kesella och rostade pistagenötter

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept

Mat (281)
Mat allmänt (6)
Typ (274)
Dryck (6)
Efterrätt (16)
Frukost (39)
Förrätt (8)
Huvudmål (84)
Lunch (15)
Mellanmål (52)
Övrigt (54)
Kategori (1)
Kött (1)


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg