Av: nkghansson
En variant på ris á la malta, som tar lite energi, men är väldigt god.
Efterrätt
1-2
RIS
2 port kokt snabbris
1 påse kokosmjölkspulver+ 0,8 dl vatten
½ msk vaniljsocker
SÅS
4 tsk torkat jordgubbspulver
4 tsk potatismjöl
4 tsk socker
2 dl vatten
hela torkade jordgubbar
(Alternativ: varma koppen med jordgubbssmak, med lite mindre vattenvolym än vad receptet anger, för att ge lite mer krämkänsla)
Koka snabbriset, häll av vattnet. Blanda kokosmjökpulver, vatten och vaniljsocker till en krämig lösning. Blanda ner i riset. Klart!
Blanda jordgubbspulver, potatismjöl och socker. Tillsätt varmt vatten och rör om tills allt löst sig. Lägg gärna in lite torkade jordgubbar. Låt stå en stund.
Servera Ris á la maltan med bär såsen! Njut!!!