Recept > Ris á la malta

Ris á la malta

Av: nkghansson

En variant på ris á la malta, som tar lite energi, men är väldigt god.

Typ

Efterrätt

Portioner/mängd

1-2

Ingredienser

RIS
2 port kokt snabbris
1 påse kokosmjölkspulver+ 0,8 dl vatten
½ msk vaniljsocker

SÅS
4 tsk torkat jordgubbspulver
4 tsk potatismjöl
4 tsk socker
2 dl vatten
hela torkade jordgubbar

(Alternativ: varma koppen med jordgubbssmak, med lite mindre vattenvolym än vad receptet anger, för att ge lite mer krämkänsla)

Gör så här

Koka snabbriset, häll av vattnet. Blanda kokosmjökpulver, vatten och vaniljsocker till en krämig lösning. Blanda ner i riset. Klart!

Blanda jordgubbspulver, potatismjöl och socker. Tillsätt varmt vatten och rör om tills allt löst sig. Lägg gärna in lite torkade jordgubbar. Låt stå en stund.

Servera Ris á la maltan med bär såsen! Njut!!!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in