Artiklar > Stå upp och paddla med första delbara brädan

Stå upp och paddla med första delbara brädan

Först ut var USA, nu följer resten av världen efter. Stand up paddling, SUP, är en snabbt växande paddelsport. SUP är vad det låter som, att man stående paddlar en surf-bräda modell större med en enbladig paddel. Brädorna är ofta otympliga att transportera och förvara men nu har det svenska företaget Point65 Sweden tagit fram världens första delbara SUP-bräda - Point65 Rum Runner.

Brädan är delbar och går enkelt och snabbt att stuva in i bilen eller förvara i lägenheten, säger Richard Öhman, grundare av Point65 Sweden.Vattensporten SUP växte fram på Hawaii för surfare som ville ge sig ut när vågorna var för små för vanliga surfbrädor. Sporten har vuxit snabbt och många uppskattar att den är rolig, lätt att lära sig och snabbt ger ökad styrka, uthållighet och balans. Den nya brädan som är speciellt framtagen för att paddla i lugna vatten, är stadig och har ett så kallat deplacementskrov som passar bättre att paddla när det saknas vågor.

– Brädan är faktiskt stadigare än den ser ut. Med lite vind i ryggen kan man snabbt komma långa sträckor och det går också att använda brädan i många olika typer av vatten, säger Richard Öhman.

Point65 Rum Runner består av tre sektioner; för-, mitten- och akterdel där mittendelar finns i två storlekar (3,5 meter och 3, 8 meter) och finns att köpa hos handlare från våren 2014. Pris cirka 10 000 kronor.

Mer information

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!