Nyheter > Reel Paddling Film Festival till Strömsbruk ...

Reel Paddling Film Festival till Strömsbruk 19/8

Reel Paddling Film Festival är en internationell tour med äventyrsfilmer som presenterar världens bästa paddlingsfilmer – whitewater, havskajakpaddling, kanadensare, SUP, action och livsstil – i mer än 120 städer och städer i Kanada, USA och runt om i världen.

Den enda visningen i Sverige är på lördag den 19/8 då filmerna visas på  Kustleden Tallen Bio i Strömsbruk. Det är begränsat antal platser då biografen endast har 24 platser så filmerna visas två gånger med starter kl.10.00 och 16.00.

Det är 20 inspirerande paddlingsfilmer som är listade för World Tour, inklusive de tio festivalkategorivinnarna. Det är alltifrån spännande whitewater-action, kajakpaddlare som utforskar avlägsna kustlinjer, nordliga expeditioner med kanadensare, internationella resefilmer, motiverande miljödokumentärer, kajakfiske och roliga kortfilmer som fångar den ljusare sidan av paddlingslivet.

Publiken kan förvänta sig ett roligt, socialt och underhållande evenemang inspirerat av medryckande filmer som:

Bear Witness – Under hotet av ett massivt sulfidmalmprojekt, lever Dave och Amy Freeman ett år i Minnesota’s Boundary Waters. De dokumenterar och sänder härifrån och är värdar för inflytelserika besökare. ”Det är upp till oss att tala högt för denna tysta plats”;

The Canoe – En återspegling av hur den kanadensiska kanotkulturen ser ut idag visar den här korta dokumentären på ett anmärkningsvärt band och följer fem paddlingentusiaster i provinsen Ontario, Kanada.

Eyes of God – Ett internationellt team av extrema kajakpaddlare planerar att ge sig ned för den legendariska Saryjaz-floden direkt in i “Guds ögon”, ett mystiskt klippansikte i ingenmansland mellan Kirgizistan och Kina.

Labrador Passage – Vi följer två män som beger sig ut för att återskapa en kanottripp från 1905. De använder icke-syntetisk utrustning, blandar historia med äventyr och utforskar vad det innebär att bli inspirerad och besegrad av vildmarken.

Sea Kayak Around Ireland  Sean Cahil och Jon Hynes fullbordar sin livslånga dröm om att paddla runt hela den kuperade irländska kusten. Visuellt fantastiskt, informativt och roligt. Meddelandet är klart: ”Släpp vad du gör och leta efter ditt drömäventyr!”;

Women Outward Bound – för femtio år sedan var tjejer inte tillåtna i den amerikanska organisationen US Outward Bound wilderness school. Här får vi reda på hur 24 kvinnor bröt den barriären och ändrade sina liv och historian för alltid.

SUP Surfing in Barbados – Njut av vita sandstränder, oländig kust och dramatiska landskap i den  vackra önationen Barbados på jakt efter den perfekta vågen.

 

Reel Paddling Film Festival World Tour produceras av Rapid Media och presenteras på Kustleden Tallen Bio av Kustleden Turism 

För biljetter och information ring Johan 070-26 77 976.

Mer information.

Se trailer:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!