Red Bull X-Alps 2009

Av: admin

Peak Performance är ännu en gång sponsor till en av världens mest spektakulära tävlingar - Red Bull X-Alps. Som officiell klädsponsor utrustar Peak Performance alla deltagare med delar av sin Active-kollektion. Företaget kommer också att vara personlig sponsor till Michael Gebert från Tyskland, en av segerfavoriterna.

Red Bull X-Alps är en extremt fysiskt utmanande tävling där 30 deltagare från hela världen tävlar dygnet runt om att snabbast korsa alperna till fots och med skärmflyg. I år är hela 23 olika nationer representerade i startfältet för världens hårdaste bergsklättrings- och skärmflygningstävling.

Man kommer att följa en ny bana i årets tävling, som startar söndagen den 19 juli i den vackra barockstaden Salzburg i Österrike. Tävlingen blir den strategiskt svåraste någonsin, med en bana som mäter 818 km fågelvägen med sju stationer i Österrike, Tyskland, Italien, Schweiz och Frankrike. För de som fortfarande är kvar i tävlingen sker den sista etappen med skärmflyg och målgång på stranden i Monaco.

Deltagarna kommer att kunna följas med hjälp av den mest avancerade teknologin som finns på marknaden i dag. Varje dag kommer de att lämna rapporter från loppet. Alla som följer tävlingen kan dessutom hela tiden se varje deltagares exakta position i realtid på 3D-kartor och satellitbilder. Varje tävlande har en assistent som hjälper till med mat, utrustning och information. 

Läs rapporter och se positioner. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.