Raggmunkar

Raggmunkar

Av: Banankontakt

Ingredienser till 3-4 ganska stabbiga raggmunkar:

2 dl. pannkaksmix
1 näve torkad strimlad potatis
2,5 - 3 dl vatten

Pannkaksmixen köps i butik.
Potatisen torkar man själv. Riv den på rivjärn eller i matberedare. Förväll potatisstrimlorna i någon minut för att undvika att de blir bruna när de kommer i kontakt med luften. Torka dem på svag värme i ugn eller i torkapparat i c:a 10-12 timmar.

Väl ute i fält lägger du potatisen i blöt en stund (20-30 min) före det är dags att laga till raggmunkarna. Eftersom strimlorna är så tunna drar de snabbt åt sig vattnet. Blanda i pannkaksmixen och stek på båda sidor tills raggmunkarna fått färg. Servera med sylt, socker eller vad man tycker om.

Raggmunkarna är underbara till frukost eller lunch. De är snabblagade och eftersom det är potatis i dem är de mer mättande än vanliga pannkakor.

Typ

Lunch

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2012-02-16 23:09   staffankäll
Betygsätt gärna: 5
Kanontips. Det blir testlagning med kajak så fort isen gått upp!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar