Nyheter > Premiär för Världsarvsbussen i Höga Kusten

Premiär för Världsarvsbussen i Höga Kusten


Vandra i Skuleskogen. Foto: Fredrik Lewander

Många reser långt för att upptäcka det storslagna världsarv som Höga Kusten är.

Med Världsarvsbussen reser man nu i sommar smidigt och klimatsmart till några av Höga Kustens pärlor. Upptäck Högakustenbron, Skuleberget, Skuleskogens nationalpark, Nordingrå och flera fina fiskelägen. Du som vandrar Höga Kusten-leden kan enkelt hoppa av eller på bussen som går genom området. Världsarvsbussen är dessutom anpassad efter båttrafiken till Högbonden och Ulvön samt övrig busstrafik till området från Höga Kusten- kommunerna, Sundsvall och Umeå.

  • Det här är bra för alla Turismföretagare i hela Höga Kusten, säger Mikael Englund, verksamhetsledare på Höga Kusten Turism. Det gör det enklare att paketera våra upplevelser i världsarvet tillsammans med övriga aktörer i Höga Kusten.

Resa klimatsmart till och inom Höga Kusten.

Reser man från Stockholm kan man välja på Y-buss eller med tåg. Väl på plats kan man fortsätta med DinTur.

Detsamma gäller om man kommer från de norra delarna av Norrlandskusten.

  • Vi har ett arv att vårda – ett naturvärldsarv utsett av Unesco. Det känns då som klimatsmart och hållbart resande till och inom området ska vara en självklarhet, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Mer information om Världsarvsbussen hittar du på hogakusten.com/varldsarvsbussen. Bussen trafikerar området under perioden 24/6-18/8.

Världsarvsbussen är resultatet av ett samarbete mellan kollektivtrafikmyndigheten, Region Västernorrland och Höga Kusten Destinationsutveckling/Höga Kusten Turism.

Världsarvsbussen möjliggör nu en resa till Skuleskogen – Sveriges näst vackraste plats när SJ:s resenärer fick välja alternativet till utlandsresan.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!

Aktuellt: Produktnyheter