Utsidan-nytt > Outside #3 2004

Outside #3 2004

3
REPORTAGE

:: Dårar vi älskar (omslagsartikeln)

De har passerat gränsen för att vara extrema till att vara… väldigt, extremt extrema. Ja, det är svårt att beskriva munken som joggade sju år i sträck, fransmannen som gick över Atlanten, eller mannen som helt naken vandrade genom hela Storbritannien. Tiden är inne att hedra världens 23 allra tokigaste äventyrare!

:: Tio böcker du måste läsa för att vara en kunnig äventyrare Outside har samlat tio av de bästa äventyrsböckerna från de senaste 100 åren. Varför? Det finns alldeles för många böcker i världen och alldeles för lite tid att läsa alla. Vi har gjort jobbet åt dig och valt ut våra favoriter. PLUS: tre fotoböcker med naturen i fokus, det senaste från Ola Skinnarmo och en hyllning till den franska författaren Antoine Saint-Exupéry.

:: Fågelperspektiv i det förlovade landet
Mitt i Mellanösterns krigszon finns det en flygkorridor för en halv miljard fåglar. Omringade av ständiga problem kämpar ett gäng miljöaktivister för att rädda fåglarna – och för att samla regionens folk – genom att hjälpa dem vårda det enda de alla har gemensamt: landet.

AVDELNINGAR
:: Utsikt (nyheter)
Tomas Olsson ska åka skidor i Tibet för att träna upp sig inför Everest. Dagens kommunikationsutrustning för äventyrare är lättare, når längre och tål mer. Framtidens pulsmätare. Förbättra dina simtider med de senaste hydrodynamiska simdräkterna. PLUS: Vår eventkalender Radar, det hetaste skvallret och en grym skärmflygningsfilm.

:: Det vilda livet (dina frågor om djur och natur får smarta svar.)
Varför är andra däggdjur så mycket starkare än vad vi är? Hur funkar myrsamhället? Bränns eller sticks humlor?

:: Den hårda vägen (äventyrskrönika)
Att få vara med och slå ett världsrekord i segling händer inte varje dag. Vår reporter korsar Atlanten på världens största och snabbaste havskatamaran tillsammans med Steve Fossett – professionell rekordsamlare i segling, flygning och luftballong.

:: Destinationer (resor)
Istrien, halvön i norra Kroatien är full av slingriga vägar som leder upp till övergivna byar med dramatiska utsikter över Adriatiska havet. När Gud skapade Istrien var han sugen på pasta och satt på en mountainbike.

:: Prylar (plagg testad)
Suset du hör från gatan är landsvägscykelns återkomst. I täten finns Lance Armstrongs Trekcykel, plus sex till av marknadens bästa cyklar för både helgturer och etappvinster.

:: Fysik (träning)
Allt som är gammalt blir nytt igen: Öka dina prestationer i actionsporter med yoga – världens äldsta träningsmetod och den just nu hetaste trenden inom fitnessvärlden.

:: Ögonblick och Exit (natur- och actionbilder)

Mvh
Philip D. Armour :: Outside magazine :: Chefredaktör/Editor in Chief
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!