Nyheter > Ny digital kurs om vattensäkerhet för barn

Ny digital kurs om vattensäkerhet för barn

Barnens Livräddningsskola finns nu som digital kurs. Barnens Livräddningsskola ger barn rätt attityd och grundläggande kunskaper i hur de tryggt kan uppträda vid vatten och isar. Materialet finns nu som både en digital kurs och som arbetshäfte och är ett pedagogiskt material för årskurs 1-3 om bad-, båt-, is-, och vädervett som kan bidra till att aktivera eleverna.

Svenska Livräddningssällskapet startade Barnens Livräddningsskola redan 1993 för att sprida kunskap om vattensäkerhet genom skolorna. I både den digitala kursen och i arbetshäftet får barnen lära sig hur de larmar, hur de använder flytväst och livboj, första hjälpen, mun till mun andning och issäkerhet. Barnens Livräddningsskola lägger också stor vikt vid simkunnighet som vi alla vet är en stor del av att känna glädje och trygghet i och i närheten av vatten.

Materialet är framtaget för att passa eleverna i klass 1-3 men kan också användas i fritidsverksamheten eller förberedelseklasser. Barnens Livräddningsskola följer målen i grundskolans läroplan som säger att: 

För att få godkänt betyg i slutet av årskurs 6 ska eleven kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. Dessutom ska eleven kunna Badvett och säkerhet vid vatten vintertid samt kunna hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.

Barnens Livräddningsskola finns på Svenska Livräddningssällskapets hemsida

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus