Nyheter > Nominerade till SLAO:s skidpriser 2018

Nominerade till SLAO:s skidpriser 2018

Snö och Systerskap vann ett av SLAO:s priser 2016.

Nominerade i år är tre skidanläggningar som stuckit ut i deras engagemang för att utveckla branschen, samt tre inspiratörer som medverkat till att sprida snö- och skidglädje. Vinnarna koras i samband med SLAO:s årsstämma i Västerås den 17 maj 2018. Då delas även Gerremopriset 2018 ut.

Nomineringar 2018

Årets Skidinspiratör

Svenska Alpina Landslaget

Med en historiskt laginsats tog Frida och André med sig två OS-guld hem till Sverige. Hela laget är viktiga förebilder och inspirerar till mer skidåkning och snöglädje, det visas inte minst genom det engagemang landslagsåkarna visar för sina hemmabackar. Klackbergsbacken, Hassela och Storklinten är exempel på viktiga arenor för tillväxten inom skidåkning.

Åre Sessions

Med stor idérikedom vände Åre Sessions en negativ trend kring avslutningshelger till ett innovativt evenemang som lockar rekordpublik. Kombinationen av musikfestival och skidåkning visade sig vara ett vinnande koncept då festivalen attraherar en ny målgrupp som älskar både skidåkning och musik. Med Skipasset som entrébiljett kan många nya skidåkare göra skiddagen till något extra.

Snögubben Kettilsås – Torbjörn Andersson

Det går inte att räkna antalet timmar som Torbjörn ”Snögubben” Andersson spenderat i backen. Med ett enormt driv och engagemang lyckas han varje år motbevisa Kung Bore och lägga snö i utmanande temperaturer. Vi kan alla följa hans arbete genom sina livesändningar och han är guld värd för traktens skidåkare och nya rekryteringar.

Årets Skidanläggning

Hemavan

Hemavan står för skidsveriges stora satsning i år och byggt Sveriges nordligaste gondollift. Med nya ägare och en tydlig vision mot 2025 lockar de både entusiaster och celebriteter samtidigt som de bihåller en personlig prägel och integrerar utveckling tillsammans med byn på ett smakfullt sätt. Den positiva responsen låter inte vänta på sig och det är med stolthet som deras gäster rekommenderar andra snöälskare att besöka destinationen.

Svartbäcksmåla

Med ett geografisk läge, i ett område där fjällen bara syns i människors minne, levererar Svartbäcksmåla år efter år en livskraftig skidanläggning i gott samarbete med Nybro kommun. Tack vare sin satsning på vidareutbildning av ledare kan de återigen erbjuda skidskola. I år när anläggningen fyller 40 år är det många som haft Svartbäcksmåla som inkörsporten till sin skidåkning.

Stöten, Sälen

Med Sälens största fallhöjd utvecklas Stöten (lite i skymundan) med en tydlig tillväxtstrategi. Nya och omfattande förändringar gör den fantastiska skidåkningen och goda servicefunktionen ännu bättre, men utan att destinationen förlorar sitt hjärta och sin själ. I år har gästerna varit extra nöjda med vad Stöten har att erbjuda.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!