Mörhultsmacka

Mörhultsmacka

Av: MTB

100 g frysta skalade räkor
50 g gravad lax
1 dl lätt creme fraiche
1 msk lättmajonäs
1/2 dl riven pepparrot
1/4 finhackad gräslök
1/2 burk ishavsrom
salt
svartpeppar
2 skivor mörkt bröd
Bör ätas första kvällen på en paddeltur eller liknande för att räkorna ska hålla sig.
Man kan frysa creme fraichen och förvara intill räkorna för att det ska hållas fryst längre.
Räkorna bör tas ur frysen så sent innan man åker som möjligt och förvaras svalt.
Hacka räckorna och tärna laxen (laxen kan tärnas hemma).
Rör ned alla ingredienser utom brödet.
Servera röran på en smörgås och garnera eventuelt med gräslök,rödlök eller en räka för att kompisarna ska bli riktigt avundsjuka.

Typ

Lunch

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!