Nyheter > Lantmäteriets terrängkartor för Android Wear

Lantmäteriets terrängkartor för Android Wear

Nu lanseras MapApp Topo 2.5 som gör det möjligt att ladda ner Lantmäteriets terrängkartor till alla Android Wear-klockor.

I och med uppdateringen så kan nu terrängkartorna bäras direkt på handleden ett bra hjälpmedel för friluftsfantasten som inte vill släpa på onödig vikt.

MapApp Topo för Android Wear har hårdtestats under sommaren och förbättrats för att bli ett mer komplett hjälpmedel. Utöver självklar information som loggad hastighet, sträcka och tid visas nu även aktuell position och höjd. En annan uppskattad nyhet är att både loggade rutter och intressepunkter automatiskt synkas över till telefonen. På så sätt blir det möjligt att dela dem vidare.

- Vi funderade ett varv till på vilka funktioner användarna av klockorna verkligen vill ha och vi känner att vi har prickat in det rätt bra nu. Det som gör MapApp Topo för Android Wear helt unikt är just möjligheten att ha kartorna tillgängliga i klockan. Det har faktiskt aldrig gjorts innan, säger Kristian Jaksch, en av apputvecklarna.

MapApp Topo för Android Wear kan användas på alla Android Wear-klockor men kommer till sin fulla rätt på de klockor som har inbyggd GPS.

- Nu kan man lämna telefonen hemma och ändå ha stenkoll på sin position. Det är dessutom enklare att kasta ett öga på klockan för att få reda på var du befinner dig, än att plocka upp telefonen ur ryggsäcken varje gång, berättar Peter Jaksch, även han utvecklare av appen.

Om MapApp Topo
MapApp Topo är en Androidapp med högupplösta topografiska kartor över Sverige, Norge, Danmark och Finland. Appen är det självklara valet för alla som är intresserade av vandring, mountain bike, kajak och jakt. MapApp Topo kan laddas ner gratis från Google Play. För varje inkluderat land i MapApp Topo kan en kostnadsfri översiktskarta i skala 1:1000 000 laddas ner. Inne i översiktskartan går det dessutom att köpa högupplösta topografiska kartrutor.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2015-09-10 20:35   Magnus H
Låter intressant. Hur länge räcker batteriet på en sån där klocka om man nu använder gps och karta hela dagarna?
 
2015-09-16 14:25   ulindh
Du kanske kan fråga i vårt forum om det är någon som har klockan eller på MappApp Topo, de har en hemsida här: http://mapapptopo.com/
 
2015-09-17 09:49   Jonas.O
2016 släpper Lantmäteriet terrängkartan fri för småskalig användning, frågan är hur passar detta ihop med denna produkt?? (http://www.lantmateriet.se/sv/Nyheter-pa-Lantmateriet/pressmeddelande-lantmateriet-slapper-smaskalig-kartinformation-fri/)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar