Artiklar > Interaktiv aktivitetskarta Strömstad ...

Interaktiv aktivitetskarta Strömstad skärgård

Av: svingen

Guide till Strömstad skärgård

Unik skärgårdSveriges bästa och västligaste skärgård för kajakpaddling.
Som ett privat projekt har jag tagit fram informationsmaterial om denna unika naturskatt. Projektet har jag kallat ”Stora Blå”. Hundratals timmar är nedlagda på inventering och datorarbete.

Avsikten med detta har varit att göra skärgården tillgängligare för alla genom bra information.
Inriktningen i detta första skede har varit på kajakpaddling.

Karta

Tyvärr saknas kartmaterial som heltäckande är inriktat på friluftsverksamhet på vattnet.
Därför ligger som underlag en egenhändigt ritad karta med information från ekonomiska kartan och sjökort i ett. Topografi, bebyggelse, vägar och stigar. Djupkurvor, utprickning, farleder, fyrar och andra sjömarken.
Framförallt är över 200 stränder markerade. Den koppling vi är beroende av för landstigning, bad, pauser och övernattning.

Strömstad skärgård översikt

Information

Utöver denna basinformation om landskapet, är inlagt symboler för tältplatser, pausplatser, badplatser, passager, campingar, boende, restauranger, sevärheter, historia, butiker mm mm
Detaljinformation

Till Salu

Nu har denna produkt en kvalitet som jag anser är möjlig att dela med mig av. För att finansiera fortsatt och nedlagt arbete säljer jag olika produkter.

Följande material finns för försäljning:

- Karta i färg med all information format A3 skala 1:40 000 dubbelsidig, laminerad för utomhusbruk. Skrivbar och vattensäker.

- Karta i färg med all information format 60 x 90 cm skala 1:30 000. Vägg och planeringskarta.
- Denna finns i två kvaliteter. En enklare och en i bestruket tjockt fotopapper för inramning.

- Tältguide i spiralbunden A4. Kartor i färg i tre delar med markerade och littrerade tältplatser. Specifik beskrivning med text, foton och kartutsnitt för samtliga platser.Summa 56 sidor och 95 tältplatser.

- CD-skiva med allt material i html-format upplagt med klickbara symboler på kartor av olika skala, från översikt till detalj. Surfa på skivan som på nätet.
Detaljbeskrivningar och kartutsnitt på tältplatser, pausplatser, stränder, badplatser, fyrar och båkar, passager, campingar, boende, restauranger, sevärheter, historia, butiker mm mm
Över 1000 fotografier och hundratals kartutsnitt.

Detta material produceras och skrivs ut på beställning.

Utveckling

Förhoppningen är att detta skall vara ett skräddarsydd material för friluftsaktiviteter i skärgården. Min ambition är att utveckla det vidare med hjälp av inspel från användare samt att lägga till nya kategorier information.
Nästa steg är att under vintern lägga till information om strandvandringar / promenader samt kategorin sportdykning. Dykföretag, dykplatser mm.

Frågor...

Om detta material besvarar jag gärna.
Alla kan nå mig på min mailadress [email protected]
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2005-07-11 23:00   Buda
Fantastiskt jobb som lagts ned, nu har jag kartan i min hand. WOW!
 
2005-08-18 08:03   avslLM
Betyg: 5
Kanon! Hoppas verkligen att du får gehör för din produkt och kan skapa den ekonomi kring produkten som gör att du kan fortsätta, varför inte hela kusten runt? :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!