Artiklar > Klättring vid Cape Greco

Klättring vid Cape Greco

Av: enriktighunter

Detta är den första dokumentationen jag skriver, den handlar om våran klättringsutflykt på Cypern. Klipporna är mellan 12 - 15 meter. Vi är tre nybörjare och en lite mer erfaren.

En vanlig morgon

Efter en natt av milt festande så vaknade jag 08.15 sedan kom Ullis förbi och checkade så att man var vaken. Efter 15 min var jag packad och klar på väg ner till lobbyn. När jag kommer till lobbyn så är det bara Anki som är där. Vi sätter oss och inväntar de andra och efter några minuter så kommer Ullis och talar om för oss att Jon är halvdöd efter natten innan. Medans vi väntar på resten av gänget så kommer hyrbilsgubben, Anki åker med för att hämta bilen och medans Anki är iväg så dyker Pe-We och Johanna upp. Anki och bilen kommer efter en stund och vi packar in allt, and we are off.

Bilturen till Cape Greco

Först och främst så har Cypern varigt en brittisk koloni en gång i tiden, vilket betyder att allt är bakvänt. Dom kör bil på vänster sida, blinkersspaken på fel sida osv. Vi begav oss iväg till bensinmacken bara den korta färden blev mycket skratt och vindrutetorkare. Vi tankade, sen körde vi till Zorbas och köpte frukost. Vi begav oss mot Cape Greco med lite mat i magen och islatte. Citat från Anki "det här är nog en väg, den tar vi."

Cape Greco

Framme vid vid klippan börjar vi gå runt och kika lite, på vägen tillbaka till bilen så möts vi av en Cypriotisk klätterinstuktör (kommer kallas CK) och en kille från Royal air force med sin flickvän. Vi pratar med dem lite om lederna och topankarna. CK klättrar och fäster 3 rep på färdiga ankare, vi vandrar upp till toppen och bygger ett ankare till en annan led. Efter kanske 30 minuter är ankaret färdigt, vi har fått i oss lite vatten och mat så börjar vi dra på oss selar och skor. Vi klättrar på lite olika leder och alla sätter sina mål på vad de vill ha klarat av innan vi åker hem. Alla klarar av sina mål och är helnöjda. 

Efter ca 4 timmars klättring så känner vi oss nöjda och börjar packa ihop våra saker och hoppar in i bilen för att köra upp till Cape grecos utkiksplats. Där ser man långt bort till Troodosbergen och utsikten över Aiga Napa.

Vidare till Sea Caves

Vi vandrar ner till bilen igen efter lite mat o vatten vid utsiktsplatsen. Vägen dit blir lite spännande då vi åter kommer på en väg som inte är en väg. Vi kommer fram till slut och det ser helt fantastiskt ut. 10 meters klippor och 4 meter djupt kristallklart vatten.

 

Efter Sea Caves så körde vi trötta till hotellet igen, blev fin resturang på kvällen och god öl, kort sammanfattat så var det en fantastisk dag.  

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-11-03 22:11   ulriiika
Betygsätt gärna: 5
Det va bästa dagen på Cypern, by far!! :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!