Nyheter > Järvsöbacken bygger 6-stolslift

Järvsöbacken bygger 6-stolslift

Järvsö är en av Sveriges snabbast växande skidorter – nu satsas det stort inför säsongen 2018/2019. Nu står det klart att Järvsöbacken AB investerar i en ny 6-stols expresslift på den södra sidan av berget – som tar skid& snowboardåkande gäster till toppen på drygt två minuter.

– Det är Järvsöbackens största investering någonsin, säger Peter Augustsson, vd. Investeringen är på ca 40 miljoner kronor och bygget ska stå klart i december 2018.

Järvsöbacken har de senaste 20 åren haft en av skidsveriges bästa utvecklingskurvor – från att ha varit en liten populär skidort tar man nu plats på topp tio över mest besökta skidanläggningar i landet. En tydlig inriktning på barnfamiljerna från Mälardalen har gjort att man den senaste säsongen kunde räkna in 212.000 skidåkande gäster – rekord för Järvsö. Med den nya liftsatsningen får nu hela familjen plats på en och samma liftstol – i december 2018 står den nya 6-stols expressliften på plats. Den rekordsnabba liften tar skidåkarna från dalen till toppen på bara 2 minuter och 15 sekunder. Det är en kopplingsbar sittlift som ger åkarna en behaglig och säker påstigning i låg hastighet innan den tar fart mot toppen där den automatiskt saktar ner för åkarnas bästa upplevelse.

Snösäkert i Järvsö
De senaste åren har Järvsöbacken satsat stort på sitt snösytem för att säkerställa tidig säsongsstart samt en lång skidsäsong. Under den nuvarande säsongen öppnades de första nedfarterna tidigt i december och hela anläggningen stod öppen 22 december. Något som gjorts möjligt tack vare det väl fungerande snösystemet samt att Järvsö har gynnsamma förhållanden för natursnö, just nu hela 65 centimeter i naturen.

Den nya 6-stols expressliften i kombination med snösäkerheten och de boendesatsningar som görs i Järvsö borgar för en gynnsam utveckling av hela bygden året runt i framtiden. 

Till Järvsöbackens hemsida.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Svamprisonotto