Fjällrävens VD storägare i Friluftsbolaget/Naturkompaniet

Naturkompaniet, Friluftsbolaget och Fjällräven har blivit ännu tätare sammankopplade i och med affärer under sommaren.

Av: Ulf J

Åke Nordin, VD, för Fjällräven har enligt pressmeddelande från Ticker köpt 500.000 aktier i Friluftsbolaget. Efter detta köp äger Åke Nordin 21.6% av aktierna i Friluftsbolaget och räknas därmed som en av storägarna i bolaget vilket innebär stort inflytande över Friluftsbolagets strategier.

Sedan sommaren äger Friluftsbolaget 99.2% av kapitalet och rösterna i Naturkompaniet och Naturkompaniet kommer att avnoteras som aktie.

Enligt pressmeddelande från börsens bolagskommittés sammanträde den 25 september 2000 beslutades att notera Friluftsbolaget på börsens O-lista. Första dagen för handel beräknas bli den 2 oktober 2000. Detta innebär alltså att man kommer att kunna följa Friluftsbolaget/Naturkompaniets aktie på O-listan.

Butikskedjorna Friluftsbolaget och Naturkompaniet har därmed samma ägare och ingen konkurrens kan förväntas mellan dessa kedjor. Vad Åke Nordins, vd på Fjällräven, stora innehav i Friluftsbolaget/Naturkompaniet kommer att ha för konsekvenser för butiker och sortiment kan vi bara spekulera i.

Läs mer här
http://www.avanza.se/nyheteranalyser/news.cgi?n=30000000000039075;
http://www.avanza.se/nyheteranalyser/news.cgi?n=20000000000025956;
http://www.avanza.se/nyheteranalyser/news.cgi?n=20000000000025956
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Har du problem att hitta julklappar i djungeln där ute? Vi hjälper dig 3 kommentarer
Utsidan deltog med monter på Vildmarksmässan 2003 och bjöd på småföredrag i vårt "Speakers Corner". Här är några bilder ... 2 kommentarer
Fredrik Johansson vandrade fyra dagar i Helags, och upplevde fyra årstider. 11 kommentarer
Karta med specialinformation för aktiviteter i Strömstad skärgård. Information från sjökort, ekonomisk karta med symboler. Traditionell inplastad ... 2 kommentarer
Ett 84 sidigt tjockt nummer med otroliga artiklar från äventyrsvärlden! 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.