Blåbärsgröt

Av: Kung Bore

Följ ditt standard recept på havregrynsgröt. Jag brukar köra 1 del gryn och 2 delar vatten + lite salt.
Tag sedan Ekströms blåbärssoppa och \\\"läs baklänges\\\" på receptet. Har du två dl. gryn och 4 dl. vatten kollar du hur mycket blåbärspulver som går åt till 4 dl. vatten och tillsätter blandningen från början av uppkoket. På detta sätt slipper du släpa med dig sylt eller annat på turen att ha i gröten.
Vill du göra gröten lite allsidigare ersätter du hälften av havregrynen med rågflingor så får du en bättre mix av olika energisorter så att du står dig längre på gröten innan du blir hungrig.
Typ:

Frukost

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-08-03 13:57   thureb
Betyg: 4
Fungerar, men inte till våra barn som vägrade äta den konstiga gröten. Blev till att sortera ut havregrynden igen innan gröten kunde kokas. Tog väl nästan 2 timmar extra första morronen på fjällturen.
 
2007-10-03 21:19   stallone
Gjorde denna gröt på senaste fjällturen, blandade gryn, pulver och vatten på måfå tills det att jag fick en bra konsistens. Resultatet blev mycket bra måste jag säga, smakade gott och en stadig frukost som man står sig länge på. Visst hade det varit gott med lite mjölk till, kanske skulle funka att blande i lite mjölkpulver?
Tack för ett kanontips :)
 

Fler recept


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.