Nyheter > Äventyrar med sin dotter

Äventyrar med sin dotter

Sören Kjellqvist som varit med och grundat Äventyrliga dagen , gör i sommar ett äventyr tillsammans med sin 13-åriga dotter Wilma på en ö söder om Lofoten.

Sören frågade helt enkelt Wilma vad hennes drömäventyr skulle vara. Om hon fick önska sig precis vad som helst, vad skulle hon då vilja göra?

Hon funderade en stund och sa sedan:
- Jag vill vara på en öde ö tillsammans med dig och vi ska rida varje dag.

Sörens nästa fråga var hur hon ville att de skulle göra med maten under äventyret?
- Vi ska inte ha med oss någon mat alls utan finna allt i naturen, sade Wilma.

Då Sören har viss erfarenhet av att äventyra utan mat (läs här) och hur tufft det faktiskt kan bli så har de gjort en kompromiss. De kommer att ta med sig mjöl, olivolja och kryddor vilket ger dem både fett och kolhydrater. All annan mat måste de finna på ön och i havet.

Så till sommaren sticker Sören och Wilma ut på äventyr tillsammans.

De har fått tillstånd att tillbringa 30 dygn på ön Måløya ute i Norska havet. En ö söder om Lofoten (Steigen) i det område Sören upplevde som absolut vackrast utmed hela Norska kusten, när han paddlade där 2013. Från Norr till söder är ön 3 km. Det finns tre sommarhus men ingen av ägarna kommer vara på ön under den tid de är där, så de har ön helt för sig själva.

Under den månaden de är på ön kommer de att ha tillgång till varsin islandshäst och för att utforska den fantastiska arkipelagen runt ön kommer de att ha varsin havskajak. Innan de åker iväg kommer de att lära sig att fridyka för att kunna plocka olika skaldjur, pilgrimsmusslor, sjöborrar och kungssniglar som finns i havet runt ön.

Filmaren och fotografen Johannes Poignant kommer besöka dem någon dag för att göra en 10 minuter lång dokumentärfilm från deras äventyr på ön.

Läs mer om och följ dem på Sörens facebooksida.

Här kan du läsa rapporter från de äventyr Sören gjort med ungdomar på Äventyrliga dagen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-03-31 08:36   brigas
Låter som en riktigt fin far-dotter-aktivitet.
 
2016-04-01 18:58   Tobbe C
Önskar er lycka till och hoppas att ni får ett fint äventyr!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook