Äpple och kanelsoppa

Äpple och kanelsoppa

Av: MacLarsson

Tar (førutan bløtlæggning) ungefær en kvart att tillaga, inte mycket disk och rætt begrænsad brænsleåtgång.

Lunch før 4 pers.

Ingredienser:
3-4 medelstora grøna æpplen, (helst egenhændigt torkade)
1dl russin
1 msk potatismjøl eller vetemjøl
2 kanelstænger
Vatten så grytan blir full.

Låt æpplena ligga i bløt en stund om dom har varit torkade. Om dom ær hela ringar skær ner det till
fjærdedelar (ungefær). Koka upp æpplen och vatten under två-tre minuter, tillsætt russin och kanelstænger
och sjud tills æpplena blivit lite mosiga.

Ta grytan från lågan och rør førsiktigt ner mjølet. Værm till sjudning. Njut.

Jo, bortsett från hemlagad pemmican, som ær något av en gastronomisk explosion i bivacken,
brukar føljande enkla æpple/kanelsoppa vara en riktig vinnare. Serveras med några skivor grovbrød,
och kan med stor førdel førstærkas med en næve hemblandad (eller køpt) musli. Man kan också
tillsætta en påse blandad frukt (torkad) istællet før 1-2 æpplen før økad upplevelse.

Typ

Lunch

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in