Här publicerar jag (förhoppningsvis) ett nytt personporträtt varje dag fram till dopparedan. Vissa läggs mycket krut på, andra är snabbt skissade i svepande drag.

Användarnamn: 9fingrar

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Vandring, Löpning, Utförsåkning, Diverse friluftsnissar på Youtube

Mer på profilsidan


2015:
December

Lucka 16 - På jakt

Lucka 16 - Botaniker, Svampplockare, Geocacher, Jägare, Ornitolog

Några har inte riktigt lämnat jägar- och samlarsamhället bakom sig.

Ute i skog och mark möter vi ibland aktiva kvarlevor från en svunnen tidsepok. Människor som bejakar våra uråldriga instinkter; Ut och samla! Hitta mat! Utforska och utvidga ert territorium! Sök efter brukbara ting och resurser!

Det är t.ex. den ivrige botanikern som utforskar skogens växter. Svampplockaren samlar i sin korg. Geocachern nosar runt och letar skatter. Jägaren vill fylla frys och förråd. Ornitologen som också är på ständig jakt. De kan sällan bara slentrianstrosa i naturen utan har alltid ett öga i periferin. De kan trotsa väder och vind och ibland ge sig ut okristligt tidigt på morgonen, drivna av ekot från forntiden.

Men - handen på hjärtat - så är vi väl alla rätt lika, trots allt? För man behöver inte mer än skrapa lite på ytan så lurar en hårig grottmänniska där under vår vårdade patina.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Lucka 24 - Dopparedagen

Julkalender 2015 - 24 Tomten

Den här mannen bor i glesbygdernas glesbygd tillsammans med sina renar och besöker civilisationen endast en gång per år. Han hörs skrocka nöjt - medan han kör nedcabbat i bitande midvinterkyla.

Lucka 23 - Fjällräven

Julkalender 2015 - 23 Fjällräven

Den gamla räven på fjället låter sig inte imponeras av mycket. Inget ont om alla dessa nymodigheter - de fyller alla sin funktion - men det brukar vara mycket ståhej som sedan lämnar en del att leva upp till. Och varför måste allt se ut som en explosion i en konfettifabrik?

Lucka 22 - Lajvaren

Julkalender 2015 - 22 Lajvaren

Lajvaren lever uteliv - anno 1066. Ses ofta i grupp. Gärna klädd efter lager-på-lager-på-lager-principen i ylle och lin med en struthätta som pricken över “i” (ett allsidigt plagg som för övrigt borde lyftas att bli gängse klädkod på fjället, näst efter buffen). Har ofta en djup kunskap om beprövade plagg och material som använts i generationer.